Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskid ugovora

Orco grupa i HFP imaju 30 dana za dogovor oko Sunčanog Hvara

'hvar_PXL_unu_100624.1'
''
22.07.2010.
u 18:55

Jednostrani raskid ugovora napravili smo kako bismo spriječili pokretanje stečaja i financijske dubioze, rekao je Duvnjak.

Spor Orco grupe i Hrvatskog fonda za privatizaciju vezan je za vlasničke odnose i ne može i neće utjecati na upravljanje Sunčanim Hvarom – rekao je jučer predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak na sjednici Upravnog odbora. Jednostrani raskid ugovora HFP-a s Orco grupom morao se dogoditi upravo sada, u vrijeme sezone, jer je 13. srpnja bio posljednji trenutak za takav potez, dodao je Duvnjak, a isto su potvrdili i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Petar Čobanković te ministar turizma Damir Bajs.

– Jednostrani raskid ugovora napravili smo kako bismo spriječili pokretanje stečaja i financijske dubioze – rekao je Duvnjak te počeo objašnjavati razloge koji su doveli do takve odluke.

– Kada je u ožujku Orco bez prethodne suglasnosti HFP-a donio odluku o prodaji nekretnina kampa Viro i kavane Pjaca te odbio jednog od dva naša predstavnika za Nadzorni odbor Sunčanog Hvara, upozorili smo ih kako ćemo tražiti jednostrani raskid ugovora ako te dvije nepravilnosti ne isprave. To nisu učinili, što je dovoljan razlog za raskid ugovora – objasnio je Duvnjak te dodao da je razlog za raskid i to što nisu u cijelosti ispunjene obveze ulaganja te da je društvo dovedeno u stanje prezaduženosti u kojem ne može isplaćivati redovite plaće. Budući da Orco nije prihvatio jednostrani raskid ugovora, od jučer teče rok od 30 dana tijekom kojih Orco i HFP još jednom mogu pokušati mirno riješiti spor. Ako se ne postigne dogovor, arbitražnim postupkom će se, sukladno međunarodnom pravu, dvije strane boriti za udio od sedam posto u kompaniji. Podsjetimo, dioničarski sporazum potpisan je prije pet godina, no javnost ga još nije vidjela iako obje strane tvrde da žele njegovu javnu objavu. Inače, Orco trenutačno posjeduje 55,55 posto Sunčanog Hvara, HFP drži 18 posto tvrtke, DAB 13,78 posto uz sudjelovanje malih dioničara koji u svom vlasništvu imaju 20,28 posto društva. U slučaju da Orco izgubi spornih sedam posto dionica, njegov udio u Sunčanom Hvaru past će ispod 50 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije