Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekajući petak

Oporavak japanskih indeksa, američke burze u blagom minusu

stock
Arhiva Vl-a
29.06.2010.
u 08:39

Dogovor moćnika iz skupine G20 u Torontu znatno je manje utjecao na raspoloženje investitora nego što su očekivali analitičari, a sve oči ulagača uprte su u američko izvješće o tržištu rada u petak.

Nakon što je prvi trgovinski dan završio s najmanjom vrijednosti u posljednja dva tjedna, indeks tokijske burze Nikkei-225 zabilježio je u utorak lagani oporavak s plusom 0,58 posto. Indeks Topix porastao je drugog trgovinskog dana 0,51 posto. Sony je rastao 2,1 a Tokyo Electron 1,18 posto.

Ni blagi porast potrošnje, 0,2 posto u svibnju, nije se pozitivno odrazio na raspoloženje investitora na burzama u SAD-u. Tako su burze u New Yorku prvi trgovinski dan zatvorile s blagim minusima. Index Dow Jones pao je u ponedjeljak 0,1 posto na 10.138 bodova, a S&P-500 izgubio je 0,2 posto i iznosi 1074. Tehnološki Nasdaq pao je također 0,1 posto na 2220 bodova.

Najveći plus zabilježio je frankfurtski Dax koji je sa 1,4 posto rasta dostigao 6157 bodova.

Dogovor moćnika iz skupine G20 u Torontu znatno je manje utjecao na raspoloženje investitora nego što su očekivali analitičari. Sve oči ulagača uprte su u američko izvješće o tržištu rada u petak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije