Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena tržišta

OMV prestaje s istraživanjem u Rusiji te prodaje svu imovinu

'OMW_PXL_unu_090717'
''
05.09.2010.
u 13:35

OMV svom partneru Mineral&Bio Fuelsum planira prodati 75-postotni udjel u kompaniji Ring Oil Holding & Trading, a isti će udjel prodati i u operatoru CorSarNeftu.

OMV, najveća naftna kompanija u srednjoj Europi, prestaje s istraživačkim projektima u Rusiji te planira prodati licencije svojem manjinskom partneru Mineral&Bio Fuelsum, piše Boomberg. OMV svom partneru planira prodati 75-postotni udjel u kompaniji Ring Oil Holding & Trading, koja ima deset licenci u ruskim regijama Saratov i Komi, a isti će udjel prodati i u operatoru CorSarNeftu. Cijenu u OMV-u još ne žele otkriti. Ova austrijska kompanija počela je istraživačke projekte u Rusiji kada je njezin odjel OMV Petrom ušao u vlasništvo Ring Oila 2006. godine. Pošto su iz OMV-a u svibnju poručili kako se planiraju više usredotočiti na kaspijsko područje i Bliski istok, na početku kolovoza izjavili su da imaju potencijalnoga kupca za rusku imovinu.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
14:47 05.09.2010.

Haha, rusi i njima sjeli za vrat .... haha, .... kako rusi brane svoju zemlju i bogatstvo od tuđinaca može si samo sanjati ........ (no holds barred ako je u interesu domovine !!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije