Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP-ove nagrade

Održivo poslovanje jamči bolje rezultate

Gordana Deranja
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
08.11.2018.
u 23:00

Udruga poslodavaca želi tvrtke dodatno potaknuti na implementaciju dobrih praksi, dodjela u prosincu

Održivo i društveno odgovorno poslovanje imperativ je za sve tvrtke koje žele snažnije napredovati i ono više nema alternative. Poručuje to predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja povodom skore dodjele nagradu za kvalitetne i održive prakse društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj, koju će dodijeliti udruga kojoj je na čelu. 
Prijave za ovu nagradu još traju, a HUP će ih i ove godine uručiti tvrtkama koje su usmjerene na boljitak, aktivno razmišljaju o gospodarstvu budućnosti i koje su inkorporirale održive prakse djelovanja.

Pozitivne promjene

Komponente koje doprinose dugoročnoj konkurentskoj prednosti kompanija na tržištima Europske unije, uključuju kvalitetan odnos s dionicima, održivo upravljanje otpadom, odgovorno i promišljeno raspolaganje resursima i ulaganje u ljudske resurse i motivirajuću poslovnu atmosferu, navode iz HUP-a.


– Održivo i društveno odgovorno poslovanje danas je imperativ za sve tvrtke koje žele snažnije napredovati i ono više nema alternative. Konkurencija nas uvijek potiče na jače promjene pa tako i po ovom pitanju, a imamo pokazatelje da one tvrtke koje su nadogradile poslovanje po pitanju održivosti već sada ostvaruju bolje rezultate i lakše privlače novu radnu snagu od onih koje su to propustile učiniti – poručuje Deranja.

HUP ovom nagradom, ističe, želi tvrtke potaknuti na implementaciju ovih dobrih praksi, a dodjelom nagrada i prikazom kvalitetnih projekata osvijestiti sve one koji toga još nisu svjesni koliko je ovakvo poslovanje neophodno za svijet u kojem se sada nalazimo, posebno za izgradnju bolje budućnosti za sve.
 HUP je 2014. i 2016. dodijelio nagrade za projekte koji su se po ocjenama stručnog žirija istaknuli svojim vizionarstvom i inovativnosti po kategorijama: briga za zaposlenike, briga za okoliš i briga za zajednicu. Obje godine dodijelila se i Velika nagrada za tvrtku koja primjenjuje načela DOP-a u sve tri kategorije.


Bogata zajednica

Nagrade su osvojile vodeće kompanije poput Cemexa, Ericssona Nikole Tesle, Next Bike, MGK Pack, Plavog radija, Siemensa, Allianza, Hrvatske pošte, Biovege, Spin Valisa i Vetropack Straže, koje, kažu u HUP-u, čine bogatu zajednicu tvrtki koje rade na stvaranju gospodarstva budućnosti. Prijave se primaju do 13. studenog, a svečana dodjela održat će se na HUP-ovom božićnom okupljanju poslodavaca sredinom prosinca.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije