Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška kriza

Od 2008. u EU zatvoreno više od 20 tisuća poslovnica banaka

ECB
Reuters/PIXSELL
12.08.2013.
u 10:47

Više od 5500 poslovnica banaka zatvoreno je prošle godine diljem Europske unije.

Više od 5500 poslovnica banaka zatvoreno je prošle godine diljem Europske unije, piše EUObserver.

Podaci koje je objavila Europska središnja banka otkrivaju da je od početka krize 2008. godine pa do 2012. zatvoreno više od 20 tisuća poslovnica banaka ili oko 9 posto. Početkom 2013. je diljem EU bilo 218 tisuća poslovnica banaka, što znači da je jedna poslovnica bila na 2,300 ljudi.

Ne čudi da je najviše poslovnica zatvoreno u državama najgore pogođenima krizom. U Grčkoj je 2012. godine zatvoreno više od 5 posto poslovnica, a nekoliko spajanja lokalnih banaka je dovelo do zatvaranja 219 poslovnica. Veliki broj zatvorenih poslovnica banaka je i u Španjolskoj.

S druge strane, u Poljskoj i Češkoj se otvaraju nove poslovnice. Unatoč najavama da je najgora kriza u EU prošla, očekuje se da će mreža poslovnica dodatno smanjiti u 2013. godini.

>>Trend razduživanja građana i tvrtki, izuzetak država

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije