Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladina sjednica

Od 1. siječnja roba do 1000 kuna po osobi bit će oslobođena carine

vlada
Petar Glebov/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
17.12.2009.
u 13:46

Umjesto dosadašnjih 300 kuna u putničkom prometu od 1. siječnja 2010. godine plaćanja carine bit će oslobođena roba u vrijednosti do 1000 po osobi, osim toga, carine su oslobođene pošiljke kojima vrijednost ne prelazi 160 kuna.

Umjesto dosadašnjih 300 kuna u putničkom prometu od 1. siječnja 2010. godine  plaćanja carine bit će oslobođena roba u vrijednosti do 1000 po osobi, osim toga, carine su oslobođene pošiljke kojima vrijednost ne prelazi 160 kuna.

U susjednim zemljama uvozi se do 100 eura, a u EU do 300 eura.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila i izvještaj o poslovnim rezultatima tvrtki u državnom i pretežito državnom vlasništvu. Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker istaknuo je kako su najveću potporu iz proračuna primile Hrvatske željeznice, Jadrolinija i Croatia Airlines, te istaknuo kako je većina poslovala pozitivno.

- Ono što je pogodilo gospodarstvo cijelog svijeta, naravno, osjetilo se i u tim poduzećima - kazao je Šuker najavivši kako su tim društvima potrebne strukturne promjene kojima bi se smanjila njihova ovisnost o proračunu.

Premijerka Jadranka Kosor istaknula je kako su trgovačka društva ostvarila 84 posto planiranih ušteda, oko 1,3 milijarde kuna, a izrazili su i planove ušteda za iduće dvije godine u kojima se očekuje ušteda od dvije milijarde kuna.

Sva su trgovačka društva plaće svojih predsjednika uprava uskladile s Vladinom odlukom da ne mogu biti veće od 3,2 prosječne plaće. Što se tiče smanjenja mase za plaće od deset posto, od 21 društva to je učinilo njih 19, a što se tiče plaćanja za dosadašnji 61 dan, koliko im je trajao rok za isplatu, rok je smanjen na 55 dana.

U ponedjeljak se očekuje međunarodna konferencija u vezi pristupanja Hrvatske Europskoj uniji kada će se otvoriti još dva poglavlja: Socijalna politika i zapošljavanje te Sloboda kretanja roba i usluga.

Kosor je još kazala kako je za ovu godinu plan završen i da je hrvatski zakon prilagođen pravnoj stečevini Europske unije.

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:10 18.12.2009.

Bravo svi po spežu u TRST!

VT
Von Teufel
16:31 18.12.2009.

Kakav shopping ce sad pasti!!!!! Moram kupiti veci auto, nece mi sve stati u gepek!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije