Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZSE TJEDNI PREGLED

Obveznički indeksi rasli više od dioničkih, dobitnik Dalekovod

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
16.01.2015.
u 18:47

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi ostala je na razini od tjedna ranije te je redovni dionički promet iznosio 61 milijun kuna

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi ostala je na razini od tjedna ranije te je redovni dionički promet iznosio 61 milijun kuna, što je rast od jedan milijun kuna odnosno uvećanje od 1,4 posto.

Šest od deset najlikvidnijih izdanja je tjedan završilo u plusu, samo dva izdanja bilježe pad cijene. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +20,17 posto do -20,25 posto. Trinaest izdanja je skupilo promet veći od milijun kuna, dok su ukupno 23 izdanja trgovana u iznosu  većem od pola milijuna kuna, piše portal hrportfolio.hr.

Indeks Crobex proteklog je tjedna porastao te time zabilježio treći pozitivni tjedan u nizu, a ostvario je rast od 0,44 posto i tjedan završio na 1.779,88 boda. Crobex10 je također porastao, drugi tjedan uzastopno i to za 0,55 posto i tjedan završio na 1.025,68 bodova.

Kod sektorskih indeksa najveći rast bilježi CROBEXkonstrukt; porastao je za 5,53 posto, dok jedino CROBEXindustrija bilježi pad od minimalnih 0,38 posto.

Obveznički indeksi su protekli tjedan, već treći tjedan uzastopno snažno porasli, ovaj put je Crobis uvećan za 0,84 posto, a Crobistr za 0,92 posto.

Najlikvidnije izdanje ponovno su bile povlaštene dionice HT-a s ostvarenim prometom od 7,1 milijun kuna uz rast cijene od 1,44 posto na 156,22 kune. Slijede kao i u tjednu ranije povlaštene dionice Adrisa s prometom od 4,7 milijuna kuna uz tjedni rast cijene od 0,57 posto na 350,00 kune. Treći najlikvidniji je Dalekovod , dobitnik tjedna, s tjednim rastom od čak 20,17 posto na cijenu od 15,43 kuna uz promet od 4,4 milijuna kuna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije