Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepostojeći dužnik

Obustavljen stečaj jer Hidroelektra niskogradnja više – ne postoji

Hidroelektra niskogradnja
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
17.12.2018.
u 06:30

Upisom pripajanja u sudski registar u kojemu je upisano društvo preuzimatelj prestaju pripojena društva

Trgovački sud u Zagrebu obustavio je stečajni postupak nad građevinskom tvrtkom Hidroelektra niskogradnja jer je ta tvrtka prestala postojati. Otvaranje stečaja predložili su Financijska agencija i Kamenolom Gorjak.

Kako se navodi u rješenju o obustavi postupka, Hidroelektra je na zadnjem ročištu izjavila da je proveden postupak pripajanja te tvrtke društvu Hidroelektra mehanizacija. Stoga je dužnik predložio obustavu stečajnog postupka jer je prestao postojati. U rješenju Trgovačkog suda navodi se da upisom pripajanja u sudski registar u kojemu je upisano društvo preuzimatelj, imovina pripojenoga društva i njegove obveze prelaze na društvo preuzimatelja.

Sud je objasnio da je društvo preuzimatelj sveopći pravni sljednik pripojenog društva te time stupa u sve njegove pravne odnose. Upisom pripajanja u sudski registar u kojemu je upisano društvo preuzimatelj prestaju pripojena društva.

Pogledajte video vožnje kroz zaobilaznice remetinečkog rotora:

Komentara 1

AA
AAAAAA
06:42 17.12.2018.

još jefan naćin pljačke! Bravo baš je "sud" dobro "objasnio"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije