Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMA ZA BLAGDANE

Obožavate blagdansku online kupnju? Uz ove savjete možete kupovati sigurno i bezbrižno

Aircash
Foto: Shutterstock
1/3
09.12.2022.
u 13:31

Internet u doba blagdana nudi pregršt kreativnih poklona, no ipak, u božićnom ludilu treba biti oprezan

Metaforu s malim slovima već vjerojatno poznaje većina odraslih osoba. Kada na nešto pristaješ, pripazi na mala slova jer se tu kriju zamke. Da ta izreka itekako ima smisla, potvrđuje činjenica da se na brojnim internetskim stranicama cijena proizvoda kojeg kupujemo mijenja. Tako primjerice ono što je koštalo 20 kuna, sada može postati 32 jer se u cijenu uračuna porez, dostava (ako je riječ o stranoj zemlji u kojoj se proizvod nalazi), poštarina, carina i još mnogo toga. Zato treba pripaziti na nekoliko činjenica kada je riječ o blagdanskoj kupnji.

Posebne ponude su in

Većina takvih stranica će vam pokušati uz proizvod kojeg ste odabrali ugurati još i posebnu ponudu. Uglavnom se radi o nečemu što se predstavlja kao profit, pa takve vrste prodaje imaju naglašeno 50% discount (eng. 50 posto popusta) ili takve, naizgled vrlo primamljive ponude. Pitali ste se tada pa zašto ne? Kad pogledaš, nije toliko skupo. Upravo na to današnji prodavatelji računaju. Prije nego što vas zavara glamurozni sjaj savršenog poklona za vašu obitelj, napravite samostalnu matematiku. Postoji mogućnost da ćete doći do zaključka da taj proizvod na popustu baš i nije toliko isplativ koliko prikazuje reklama. Upamtite, reklama je tu da vas nagovori da pojedini proizvod kupite. Teoretski, tu se ne radi o prijevarama, već o marketinškim trikovima na koje možete, ali uz znanje ne morate nasjesti.

S druge strane, pripazite na što sve stavljate kvačicu ili kliknete accept (eng. Pristanak). Može se dogoditi da se preplatite na određenu uslugu prilikom kupovine proizvoda te da vam za mjesec dana stigne iznenađenje u obliku skidanja novca s kartice s vama nepoznate stranice. U tim slučajevima najbolji je oblik zaštite nazvati matičnu poslovnicu banke i isključiti pristup kartici. Važno je napomenuti da sve sumnjive transakcije možete prijaviti u banci, a stručne osobe pružit će vam pomoć.

Foto: Shutterstock

Zaštitite svoje podatke

Iako ste možda pronašli poklon koji baš odgovara onome što ste za Božić zamislili, provjerite izvore. U potražnji, kupci često znaju otići na sumnjive stranice koje nude brzu dostavu i jednostavnu kupovinu po vrlo pristupačnoj cijeni. Tada biste trebali provjeriti internetski poznate Red flags (eng. Crvene zastave) odnosno znakove da nešto možda nije u redu.

Prilikom kupovine na internetu obratite pažnju na:

  1. Sadržaj i izgled stranice – Pojedine stranice mogu biti vrlo jednostavno i neprofesionalno napravljene u svrhu prijevare. Služe samo i isključivo da bi što više kupaca pomislilo kako se radi o pouzdanom proizvodu i izvoru kupovine.
  2. Mjesta gdje ostavljate svoje osobne podatke – Prije nego što ostavite svoje osobne podatke ili broj kartice, provjerite radi li se o legitimnoj stranici. Sumnjate li na moguću prijevaru, zatražite savjet ili pronađite drugu stranicu.
  3. Primamljive ponude – Ako je pojedina ponuda primamljiva i pruža visoko dostupnu cijenu koja odudara od standardne cijene proizvoda, obratite pažnju jer postoji mogućnost da se radi o obliku prijevare.
  4. Podatke na stranici – Svaka legitimna trgovina mora imati naznačene podatke poput adrese, OIB-a, a u nekim slučajevima čak i vlasnika. Prije kupovine, pretražite navedenu trgovinu na internetu i uvjerite se u njezin legitimitet.

Kupujte sigurno i pametno

Ako vam sve ovo nije pomoglo da se osjećate sigurno pri online kupovini, možda je najbolji način taj da koristite pouzdane i kvalitetne izvore plaćanja na internetu. Jedan od takvih je i Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik i izdavatelj Aircash Mastercard prepaid kartice, vaše kartice za najsigurniji shopping. Radi se o licenciranoj instituciji za elektronički novac s licencom Hrvatske narodne banke koja vrijedi u svim državama Europske unije. Aircash je Upisan u EU registar institucija za elektronički novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Association).

Foto: Aircash

Zašto je Aircash Mastercard pepaid kartica neizostavan dio predblagdanskog shopping ludila?

  • Ukoliko strahujete za sigurnost vlastite kartice ili pak imate samo gotovinu, dovoljno posjetiti najbliži kiosk Tiska, iNovina, Konzum ili benzinsku postaju INE i Tifona te kupiti Aircash Mastercard prepaid karticu za 30 kuna. Na Aircash novčanik se ujedno može uplatiti gotovina, i to na svim prodajnim mjestima Tiska, iNovina, Ine i Tifona. Aircash aplikacija i kartica su povezane, pa je plaćanje moguće Aircash karticom bez straha od zlouporabe ili krađe bankovnih podataka.

Kartica se može kupiti na više od 3000 lokacija u Hrvatskoj i više od 5000 lokacija diljem EU.

  • Plaćanje pretplate na online stranicama potpuno je sigurno, bilo privatno ili poslovno. Na Aircash novčaniku, odnosno na Aircash Mastercard prepaid kartici možete trošiti točno onoliko novca koliko uplatite, kao i postasvljati limite po dnevnoj i mjesečnoj potrošnji karticom.t Tako da se pretplata ne može nastaviti ako nemate novca na Aircash novčaniku ili ste na kartici ograničili potrošnjuU slučaju nagle potrebe za novcem, putem Aircash aplikacijei moguće je instant primiti ili poslati novac. Transakcija je u trenutku vidljiva na Aircash novčaniku i raspoloživa na Aircash Mastercard prepaid kartici. Tako možete poslati novac rodbini i prijateljima i uljepšati im blagdane.
  • Aircash kartica je idealan poklon nekome tko putuje jer je upravo ona savršen suputnik na putovanju. U aplikaciji možete postavljati limite na svim svojim Aircash Mastercard karticama kao i kontroliorati potrošnju, a u slučaju gubitka ili krađe kartice, dovoljno je zaključati karticu u aplikaciji i aktivirati novu. Tako bez straha nastavljate raspolagati svojim novcem koji ostaje na Aircash novčaniku.
  • Ako vam je potrebna kartica, za Aircash Mastercard prepaid karticu nema čekanja i papirologije, dostupna je za samo 30 kuna u trenutku. Moguće je posjedovati više Aircash kartica, npr. jednu možete koristiti samo za online kupovinu, drugu za plaćanje režija, treću pak za džeparac. Sve kartice možete kontrolirati u aplikaciji i postavljati im limite te tako biti sigurni da nećete potrošiti više nego ste planirali.
  • Uz Aircash Mastercardm karticu moguće je iskoristiti sve popuste koje Mastercard redovito osigurava za svoje korisnike bez složenih bankovnih procedura i čekanja na Mastercard karticu, dovoljno je samo kupiti Aircash Mastercard prepaid karticu.

Još malo benefita:

  • Uz Aircash moguće je platiti sve račune bez ikakve naknade i time transparentnije raspolagati novcem
  • Aircash omogućava da do prepaid kartice dođete u trenutku, bez čekanja, za samo 30kn (kupite ju na OVIM lokacijama)
  • Na svim kioscima Tiska i iNovina, benzinskim postajama INA-e i Tifona moguće je uplatiti gotovinu na Aircash novčanik i odmah ju trošiti Aircash Mastercard prepaid karticom za online kupnju ili bilo što drugo što vam je potrebno.

Sve dodatne informacije o Aircash usluzi dostupne su ovdje.

Sadržaj omogućio Aircash.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije