Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Novi LEAP Women Summit okuplja 11 žena iz STEM-a i poduzetništva: Od izvršnih direktorica RBA, A1 i IN2 do stručnjakinje za gejmifikaciju

Idući petak, 22. listopada u 13 sati u Kaptol Boutique Cinema u održat će se STEM - poduzetnička konferencija LEAP Women Summit.
15. listopada 2021. u 10:11 87 prikaza
LEAP Women Summit
Foto: Mislav Mesek
Pogledajte galeriju 1/5

Na jednodnevnoj konferenciji posvećenoj osnaživanju žena u poduzetništvu, tehnologiji i društvu općenito ukupno jedanaest predavačica će raspravljati o mogućnostima razvoja karijere u globalnom okruženju, skrivenoj snazi mentoriranja, odnosu korisničkog iskustva i bitcoina, usklađivanju osobne i organizacijske svrhe te gejmifikacijskim strategijama u različitim područjima.

Cilj konferencije je ukazati na žene kao liderice i uzore u različitim industrijama, a koje mladim ženama koje žele razviti karijeru mogu biti primjer u navedenim područjima. Osim toga, želi ih se potaknuti da se uključe te onima koje imaju afinitete, a ne znaju kako, pokazati put i primjer te ih umrežiti.

LEAP Women Summit | Autor : Mislav Mesek Foto: Mislav Mesek

“Ovogodišnje izdanje konferencije će uspješne žene STEM-a i poduzetništva općenito, a od njih ćemo moći čuti više o utjecaju digitalizacije i budućnosti poslovanja nakon COVID-19 pandemije, kako gejmifikacijom doći do cilja i kakve veze imaju pretpostavke, korisničko iskustvo i bitcoin. Htjeli smo kroz primjere uspješnih žena potaknuti mlade žene na uključivanje u STEM i poduzetništvo jer više nije pitanje mogu li i imaju li žene ambiciju, već na koji način je to potrebno otkriti”, kazali su organizatori iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Prvi dio konferencije rezerviran je za predavanja, a dosad potvrđene predavačice konferencije su: Liana Keserić (izvršna direktorica, RBA), Antonia Kujundžić Velimirović (direktorica upravljanja mrežom i IT uslugama, A1 Hrvatska), Nikolina Dizdar Čehulić (glavna financijska direktorica i članica Uprave, Pliva Hrvatska), Mirela Đuran (voditeljica Odjela za mikropoduzetnike, HBOR) Sanja Svilokos (izvršna direktorica, IN2 Grupa), Snježana Šlabek (direktorica Akademije, Cognite AS), Marina Grljušić (voditeljica akvizicije novih poslovnih prilika, Lemax), Lora Pleško (osnivačica i direktorica, Mašinerija), Ida Pandur (voditeljica odjela za korisničko iskustvo, marketing i digital, EY Hrvatska), Ivana Conjar (poslovna psihologinja, Infinite Delta Training) i Tanja Džido (pokretačica i osnivačica, Shhhefica & The Art of Feminine Leadership).

LEAP Women Summit | Autor : Mislav Mesek Foto: Mislav Mesek

Drugi dio rezerviran je za neformalno druženje s govornicama koje za cilj ima pružiti sudionicima priliku da se s njima povežu povežu.

Događaj će voditi voditelj i stand-up komičar Goran Vugrinec, a ulaznice za konferenciju po cijeni od 250 kuna možete nabaviti na Entrio.hr i svim Entrio prodajnim mjestima.

Hrvatski Telekom
BUDITE OPREZNI
Istraživanje iz Hrvatske: Ovo su najopasnija ponašanja mladih na internetu o kojima se rijetko priča
Hrvatski Telekom
VODEĆA MREŽA
Znate li koja je vodeća mreža u Hrvatskoj?