Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
energetski sektor

Novak Đoković doveo u Srbiju dvije kineske kompanije

\'Novak Djokovic of Serbia returns the ball to Mardy Fish of the U.S. during their match at the Wimbledon tennis championships, in London June 26, 2009.   REUTERS/Toby Melville (BRITAIN SPORT TENNIS)\
Reuters/PIXSELL
21.10.2011.
u 17:42

U tijeku su i razgovori o ulaganju američkih i europskih kompanija u kojima Novak Đoković ima ulogu “magneta” za privlačenje inozemnoga kapitala.

Srbijanska Elektroprivreda postigla je sporazum s dvije kineske kompanije China Environmental Energy i Shenzhen Energy Group o ulaganju više od dvije milijarde eura u srbijanski energetski sektor.

Ta će se investicija realizirati putem zajedničkog poduzeća u kojemu će kineske kompanije imati većinski udjel. Sredstva će biti utrošena u izgradnju trećeg bloka u termoelektrani “Nikola Tesla”, snage 744 megawatta, te u elektrane u kojima će pogonsko gorivo biti biomasa. Sporazum s generalnim direktorom Elektroprivrede Dragomirom Markovićem potpisali su Billy Ngok i Gao Zimin, predsjednici odbora kineskih kompanija. Memorandum je potpisan nakon što su kineske političke vlasti dale “zeleno svjetlo” za ulaganje kapitala u Srbiju. To je dosad najveće pojedinačno ulaganje neke inozemne kompanije.

Najveće zasluge za dolazak kineskih kompanija ima Novak Đoković, kojemu je Billy Ngok, jedan od glavnih sponzora. Kineski je multimilijarder i vlasnik brenda Sergio Tacchini. Njega je Đoković predstavio skupu od stotinu tisuća ljudi, koji su priredili doček srbijanskom tenisaču nakon osvajanja US Opena. Billy Ngok bio je oduševljen dočekom, a dolazak u Beograd iskorišten je za uspostavljanje poslovne suradnje s njegovim kompanijama. Ngok ulaganje u srbijanski energetski sektor vidi kao priliku da njegove kompanije preko Srbije dođu na europsko tržište.

Prema kazivanju Novakova oca Srđana Đokovića, srbijanski tenisač imao je presudnu ulogu u odluci Billyja Ngoka da kapital uloži u Srbiju. U tijeku su i razgovori o ulaganju američkih i europskih kompanija u kojima Novak Đoković ima ulogu “magneta” za privlačenje inozemnoga kapitala.

Komentara 30

JS
ja sam gladan
18:01 21.10.2011.

Kinezi će otvoriti \"fabriku mleka za odojčad\". Onu istu koja je dodavala čudne vitamine u mlijeko, pa su tisuče malih Kineza sretno završili sa životom.

Avatar razocarani
razocarani
18:46 21.10.2011.

nista cudno Kinezi imaju visak kapitala i zele ga uloziti i svejedno im je gdje ako imaju racunicu..........samo kod nas treba puno njih imat racunicu i tu je pocetak i kraj ..........

DU
Deleted user
23:00 21.10.2011.

Pardon, u Serbiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije