Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nova velika investicija Billa Gatesa su zahodi budućnosti

. 
Na kineskom sajmu predstavljeno je dvadeset modela zahodskih školjki koje ljudski izmet prerađuju u čistu vodu i kvalitetno gnojivo
09. studenoga 2018. u 06:00 3 komentara 306 prikaza
Bill Gates
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Kad najbogatiji čovjek svijeta Bill Gates u nekom proizvodu ili sektoru vidi potencijal, onda to zaslužuje pozornost. 
Novi interes Gatesa su WC školjke, točnije toaleti budućnosti, o čemu je govorio na otvaranju sajma Reinvented WC u Pekingu.

Bill Gates Reinvented Toilet Expo Bill Gates u Pekingu predstavio WC budućnosti

Zaklada Bill i Melinda Gates u inovacije na tom području uložit će 200 milijuna dolara. Plan je promijeniti život više od 4,5 milijardi ljudi koji nemaju odgovarajuće higijenske uvjete. Gates je izračunao da bi primjene novih tehnologija zdravstvu i državama moglo uštedjeti 233 milijardi dolara jer bi se smanjio broj oboljelih od smrtonosnih zaraznih bolesti. 
Na kineskom sajmu predstavljeno je dvadeset modela zahodskih školjki koje ljudski izmet prerađuju u čistu vodu i kvalitetno gnojivo.

Bill Gates | Autor : Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL

Gatesov plan podrazumijeva razvoj sustava u školama, apartmanskim objektima ili zajedničkim kupaonicama, kako bi se smanjio trošak investicije, a tek u drugoj fazi kada tehnologija postane jeftinija planira se ulazak na stambeno tržište. 
Gates vidi potencijal i u proizvodnji energije iz ljudskog izmeta, kojeg bi koristio kao biomasu, a napominje da su za sustav prikladnije manje energane. Javnost je šokirao svojom prezentacijom na koju je došao sa staklenkom u kojoj je bio ljudski izmet, a u izjavama uoči prezentacije i sam je priznao da nikada nije mislio da će razmišljati o ovoj temi, ili o tome razgovarati sa suprugom Melindom za večerom.

>> Pogledajte zna li Bill Gates cijene u trgovini

[video: 24025 / ]
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, kaj nas brigu za investicije toga američkog tipa Gejts Vilčeka. Nas bi kudikamo više zanimalo koja će biti sljeedeća velka investicija od našega velikog gazde Todorić Iveka odnosno njegovih oponomućenika Peruško Fabricija i Veber Ire. Ili pak ... prikaži još! u što će uskoro ulagati naši vrlo popduzetnici Kutle Mirek, Biondić Dragec, Štrok Gogo, Patafta Dado, Kerum Žac, Pavić Ninek, Horvatinčić Tomek, Mehun Snješka ili brodogradilišni divovi Uljanik i 3. maj. Oni su naša budućnost.

 • wwwcro:

  Kod nas poduzetnici (kumovi i rodbina) koji su u sprezi sa SDP i HDZ političarima rade sve kontra Billa Gatesa, oni vodu i sve ostalo pretvaraju u čisti izmet. Taj njihov proizvod smrdi svim građanima već 20-ak godina...

 • virtual1:

  ajmo Bandiću naruči 10 komada hehehehe