Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na burzi oko 120.000 nezaposlenih

Hrvatska u 2023. ušla s 1,6 milijuna zaposlenih, manju stopu imaju samo Italija i Grčka

13.01.2023.
u 09:52

Hrvatska je, inače, 2022. godine prestigla i rekordnu zaposlenost iz 2008. godine. Stopa registrirane nezaposlenosti od 6,7 posto (za žene 8,1 posto) lagano je iznad stope nezaposlenosti u eurozoni. Međutim, stopa zaposlenosti od 69 posto u trećem tromjesečju još je znatno ispod prosjeka EU od 75 posto. Samo Italija i Grčka imaju manje zaposlenih unutar radno aktivne populacije.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar @promatrač
@promatrač
10:05 13.01.2023.

Da ne spominjemo koliko bi nezaposlenih bilo da nisu zbrisali na zapad!

ST
stefj
10:15 13.01.2023.

Treba prikazati još bitne brojke, a to koliko je od tih zaposlenih zaposleno u državnim, lokalnim, javnim i paradržavnim strukturama, u raznim udrugama i agencijama. To bi onda pokazalo porazne rezultate. Isto bi dobar pokazatelj bila statistika visina plaća u proizvodnji, pa usporedba istih s onima u birokraciji. Isto porazno... Je statistika je bolja, situacija je drastično bolja nego u npr. SDP-ovoj vladi, no situacija je i dalje loša. Stalno se uspoređujemo sami sa sobom, a ne s drugim tranzicijskim zemljama ili, ne daj bože, sa zapadom... Sada, kada su politički ciljevi ostvareni, vlada bi se trebala posvetiti rastu gospodarstva, a ne prodavati fore o nekakvom socijalno-tržišnom gospodarstvu. Treba urediti javni sektor koji vuče zemlju na dno EUa i ne dozvoljava da se od tu maknemo. Sada više nema izgovora...

KI
kiselovrhnje
10:34 13.01.2023.

Broj zaposlenih u privatnom sektoru na jednog u javnom? Broj zaposlenih u privatnom na jednog umirovljenika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?