Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODALI UDJEL

Norveški fond se povukao iz Podravke

Podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
08.11.2016.
u 18:41

Neki već nagađaju kako su se ovim potezom otvorila vrata mirovinskim fondovima da steknu još veći udjel u koprivničkoj kompaniji i realiziraju plan o kojem se pričalo još ljetos - da Atlantic grupa preuzme Podravku

Norveški fond Skagen prodao je svoj udjel u Podravki. Kako vijest još nije javno objavljena nitko je ne želi niti javno komentirati, no blok transakcija su obavljene na Zagrebačkoj burzi, a ime ulagača u njihove dionice bit će poznat u petak kada ih objavi SKDD.

Skagen fond u Podravki ima udjel od 7,64 posto, a kako se čuje od sudionika s tržišta kapitala, kupci su bili i mirovinski fondovi, a izgleda da je najveći udjel kupio Raiffeisen obvezni mirovinski fond.

Zašto se Norvežani povlače, s obzirom na to da su pretrpjeli turbulentno razdoblje u Podravki dok je trajao Spice, tek treba čuti. No, neki već nagađaju kako su se ovim potezom otvorila vrata mirovinskim fondovima da steknu još veći udjel u koprivničkoj kompaniji i realiziraju plan o kojem se pričalo još ljetos - da Atlantic grupa preuzme Podravku. Dio mirovinaca nam je potvrdilo da se od te ideje nije odustalo, no dio njih je još suzdržan.

>> Mirovinski fondovi spajaju Podravku i Atlantic grupu

>> Lokalna vlast protiv Tedeschijeva ulaska u Podravku

Komentara 12

Avatar Idler 3
Idler 3
19:07 08.11.2016.

Ak se Norvežani nečega odriču onda treba dobro pretrest kaj se iza brda valja. Za one koji ne razmeju kaj pišem nek pogledaju sam kolki je norveški BDP, kolki im je dug i slično !?

TH
than
22:22 08.11.2016.

Nas mirovinski sustav je odi mi dodji mi. Isplacuju se mirovine iz proracuna, jer mirovinski fondovi nemaju dovoljno novca, ali imaju novca za kupovinu okolo. Sada da imaju viska novca sasvim je razumljivo da kupuju okolo, ali nemaju. Zapravo tu vise ne znas tko pije, a tko placa.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:12 08.11.2016.

svoj udio, ne "udjel". Koja razina pismenosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije