Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nogomet izlazi iz krize, a u tome mu je pomogao novac TV kuća

Sepp Blatter
AFP
03.12.2009.
u 10:56

Sepp Blatter istaknuo da se u nogomet vraćaju i sponzori zbog Svjetskog prvenstva.Svjetsko prvenstvo i moderni gladijatori, kako je Blatter prozvao nogometaše, Južnoafričkoj Republici donijeli su mnoge investicije,

Nogomet izlazi iz ralja krize, ustvrdio je nogometni boss i čelnik Fife Sepp Blatter u svom govoru na otvaranju poslovnog seminara u Johannesburgu:

– Vjerujem da se sponzorstva polako vraćaju u nogomet u punom opsegu, posebice kad je riječ o idućem Svjetskom prvenstvu.

Govoreći o nogometu u širem ekonomskom kontekstu, Blatter je kazao da je novac TV kuća, koji su one upumpavale u nogomet i prijenose utakmica plaćajući prava, umnogome pomogao da nogomet ne zapadne u dublju financijsku krizu.

– Kriza je dotaknula i nogomet, a to se posebice vidi u nižim profesionalnim ligama u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, pa u optjecaju više nije isti novac, točnije mnogi su sponzori odustali od financiranja nižih, ali jednako tako i profesionalnih liga. Za razliku od njih, profesionalni su nogometaši uz Svjetski kup financijski potkoženi, a glavnina tog novca slijeva se iz TV kuća. Brak TV kuća i nogometa traje već 25-30 godina i uglavnom je bio fantastičan, a nogomet je najbolji proizvod koji je TV ikad imao – naglasio je Blatter.

Svjetsko prvenstvo i moderni gladijatori, kako je Blatter prozvao nogometaše, Južnoafričkoj Republici donijeli su mnoge investicije, a Fifa očekuje da će se investicijski val pokrenuti i za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

U Johannesburgu, kao i u ostalim gradovima domaćinima, ostat će dobar dio vrijedne infrastrukture, i to ne samo transportne već i telekomunikacijske, te mnogi hoteli i smještajni objekti. Blatter je istaknuo da je “samo 3,5 milijuna ulaznica predviđeno za domaćina”, no, kazao je, iako je nogomet za obične ljude, i ekonomisti i političari moraju biti na SP-u – tek se time postiže prava ravnoteža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije