Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera podravka

NO smijenio Pavlovića, Šestaka i Romca, ali ih nije otpustio

podravka
Josip Maljak/Pixsell
18.11.2009.
u 15:12

Prvu sjednicu novog NO-a kojim od danas predsjeda Lj. Jurčić napustili su i ostali članovi, iz HSS-a. Ugovori s izdašnim otpremninama smijenjenog menadžerskog trojca stavljeni su u mirovanje

Miroslav Vitković, čelni Podravkin menadžer otkad je u istražnome zatvoru zadržan šef uprave Zdravko Šestak, danas je oko 17 sati neočekivano napustio sjednicu Nadzornoga odbora koja je počela oko 13 sati u Koprivnici.

Otpremnine u mirovanju
Vitković nije želio reći zbog čega odlazi sa sjednice. Sjeo je u automobil i zaputio se u Zagreb.

Sjednicu su napustili i član uprave Marin Pucar te član Nadzornoga odbora Damir Kovačić, također bez komentara. Sva trojica, kako je već poznato, članovi su HSS-a.

Dva sata nakon njihova odlaska pred novinare je izišao Ljubo Jurčić, novi šef Podravkina NO-a. Kazao je da je Vitković i dalje prvi Podravkin menadžer. Na pitanje zašto je Vitković napustio sjednicu NO-a Jurčić nije želio odgovoriti.

Riječ je o prvorazrednome skandalu u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji koja od danas ima veliki problem – čelni menadžer u javnome je sukobu sa šefom NO-a.

Na margini toga sukoba NO je, prema Jurčićevim riječima iznesenim na konferenciji za novinare nakon maratonske sjednice u Podravkinoj sedmerokatnici, donio odluku o smjeni Šestaka, Saše Romca i Josipa Pavlovića s njihovih pozicija u upravi, ali s odmakom – njihovi ugovori kojima su im zajamčene pozamašne otpremnine stavljeni su u mirovanje do svršetka pravosudnog postupka protiv njih.

Krizni menadžment
– Smatrate li da bi ih trebalo otpustiti zbog štete koju su prouzročili Podravki? – bilo je pitanje za Jurčića.

– Njihovu kaznenu odgovornost utvrdit će sud – glasio je odgovor.

Ipak, Jurčić je priopćio da je NO procijenio da su dosadašnji razmjeri štete koju koprivnički prehrambeni div trpi zbog “projekta Spice” najmanje 300 milijuna kuna!

– Još ne znamo što je s depozitom u banci OTP. Da, riječ je o 45 milijuna kuna – izjavio je Jurčić kazavši da Podravki zasad ne prijeti stečaj.

Prema priopćenju sinoć odaslanome iz Podravke, “krizni menadžment” tvrtke trenutačno čine Vitković, Pucar, Lidija Kljajić, Krunoslav Bešvir i Branko Vuljak, bivši član NO-a kojemu je produljeno privremeno članstvo u upravi kako bi to tijelo imalo kvorum.

Priopćeno je i to da će se izvanredna skupština dioničara održati do kraja siječnja, a na njoj bi se trebala napokon donijeti odluka o trajnoj upravljačkoj i poslovnoj stabilnosti koprivničke kompanije.

Neslužbeno se doznaje da su HSS-ovi članovi uprave i NO-a nenadano napustili današnju sjednicu jer nije poštovan dogovor između šefa HSS-a i premijerke Jadranke Kosor da se Vitković imenuje šefom uprave na dulji rok. Glavnu ulogu u tome igrao je, navodno, Jurčić koji ozbiljno misli izbaciti politiku iz Podravke.

Komentara 12

52
52x700
20:00 18.11.2009.

sposobnog čovjeka milanović je dva puta politički pokopao, pa mislim da je ovo itekako zaslužio. kad ga njegov stranački šef ne cijeni bar da ga cijeni vlada.

MM
Mladen Miletić
23:07 18.11.2009.

Podravka i dalje obezglavljena, bez glave i bez muida sada jadna nezna kuda. Gle tu dodje i nova luda, da pokaže svoja m.... Menađeri nisu osuđeni dokazano je da stoje super i da su zato u zatvoru. Oni čija poduzečaa propadaju ili su pred ili u stečaju njih ne provjeravaju to su tipčna Hrvatska posla !

MI
miso
19:57 18.11.2009.

Po nosu mu poznajem da s Friščićem nešto nije u redu. Taj je maznuo Vladi 6 milijardi, i umjesto da poljoprivredici grade, oni pod Friščićem razaraju Hrvatsku. Sanader ga je kupio i utopio sebe, seljake i Hrvatsku. Daleko mu kuća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije