Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na 12.000 bodova

Njemačke dionice rekordno porasle zbog slabog eura

burza
Foto: Reuters/PIXSELL
16.03.2015.
u 13:48

DAX je u ovoj godini porastao za 22 posto, a ukupno za 32 posto u posljednjih godinu dana

Njemačke dionice zabilježile su nove rekorde pa je tako dionički indeks DAX porastao za 0,81 posto, odnosno njegova posljednja vrijednost je 12.00,00 bodova, piše Business Insider. DAX je u ovoj godini porastao za 22 posto, a ukupno za 32 posto u posljednjih godinu dana.

No, i ostale europske dionice rastu. Francuski CAC 40 porastao je za 0,50% na 5.039,00 bodova dok je britanski FTSE indeks porastao za 0,25% na 6.758,00 bodova.

Razlog tome je što je Europska središnja banka prošlog tjedna pokrenula program kupnje obveznica vrijedan šezdeset milijardi eura mjesečno, koji bi trebao pokrenuti gospodarstvo eurozone, što je srušilo vrijednost eura.

>> Nakon uvjerljive pobjede Syrize pao euro i indeksi europskih burzi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije