Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna pomoć

Njemačka bi mogla uložiti milijarde u Lufthansu

lufthansa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.04.2020.
u 07:58

U bliskom smo kontaktu sa saveznom vladom radi osiguranja naše likvidnosti, rekao je glasnogovornik Lufthanse.

Njemačka je u pregovorima da Lufthansi osigura milijarde eura državne pomoći te bi mogla uzeti udjel u toj zrakoplovnoj kompaniji koja je zbog pandemije koronavirus prizemljila više od 90 posto svoje flote, rekli su izvori upućeni u tu temu.

„U bliskom smo kontaktu sa saveznom vladom radi osiguranja naše likvidnosti“,rekao je glasnogovornik Lufthanse, no odbio je detaljnije komentirati.

Izvori su rekli kako Lufthansa u razgovorima s njemačkom vladom surađuje s bankama, uključujući i Deutsche Bank, koja također nije željela ništa komentirati. Prošlog je tjedna Lufthansa priopćila kako se još nije prijavila za državnu pomoć, ali da razgovara sa zajmodavcima i vlastima o tome kakva bi pomoć bila moguća.

Jedan od konkurenata, American Airlines, namjerava podnijeti zahtjev za državnom pomoći SAD-a u iznosu od 12 milijardi dolara, u ponedjeljak je priopćilo poslovodstvo te kompanije.

Lufthansi će možda trebati državna pomoć sliče veličine, rekao je bankarski djelatnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije