Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Niži rezultati za MOL grupu u drugom tromjesečju

mol
Anto Magzan/PIXSELL
13.08.2013.
u 09:33

Niži rezultat uglavnom se može pripisati slabijem doprinosu segmenta Istraživanja i proizvodnje, dok su rezultati rafinerijskog i plinskog poslovanja bili na približno istim razinama

U drugom tromjesečju 2013. MOL Grupa ostvarila je CCS EBITDA u vrijednosti od 112 milijardi mađarskih forinti, što je za 21% niže nego u prethodnom tromjesečju, doznaje se u priopćenju kompanije. Niži rezultat uglavnom se može pripisati slabijem doprinosu segmenta Istraživanja i proizvodnje, dok su rezultati rafinerijskog i plinskog poslovanja bili na približno istim razinama.

Grupa je u drugom tromjesečju 2013. godine generirala operativni novčani tijek od 238 milijardi mađarskih forinti, što predstavlja povećanje od 47% u odnosno na prethodnu godinu kao posljedica nižih potreba za radnim kapitalom u okruženju nižih cijena sirove nafte. Omjer duga i kapitala u drugom tromjesečju 2013. smanjen je na 21% što je najniža razina u posljednjih pet godina.

Komentirajući rezultate, Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave MOL-a rekao je: „Naši rezultati u drugom tromjesečju bili su pod negativnim utjecajem kako vanjskih, tako i unutarnjih uvjeta, posebno u segmentu Istraživanja i proizvodnje. Niže cijene sirove nafte i konstantno smanjenje proizvodnje ugljikovodika ostavili su svoj trag na doprinosu našeg, inače, najprofitabilnijeg segmenta poslovanja. Ipak, unatoč nepovoljnom tržišnom okruženju, uspjeli smo značajno ojačati poslovanje u segmentu Istraživanja i proizvodnje kroz dva projekta, koja će biti veoma važni za naše buduće uspjehe.

>> Traže suradnju: MOL prijeti Vladi prodajom Ine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije