Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PRIKLJUČENJA EU

Niže cijene udvostručile promet u roamingu

TELEFONIRANJE
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.12.2013.
u 11:53

Gotovo dvije trećine korisnika ima ugovorene pakete usluga koji objedinjavaju govorne, podatkovne i televizijske usluge. U trećem tromjesečju 2013. ukupan promet mobilne telefonije rastao je oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani

Smanjenje cijena roaminga nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju odrazilo se na rast prometa veći od 100 posto u odnosu na isto razdoblje lani u tom segmentu mobilne telefonije. Istodobno su pali prihodi operatera od roaminga, objavili su iz HAKOM-a.

U trećem tromjesečju 2013. ukupan promet mobilne telefonije rastao je oko 30 posto u odnosu na isto tromjesečje 2012., a na mjesečnoj razini povećanje je bilo 15 posto. Sezonski utjecaj, vezan uz turizam, odrazio se na rast korištenja podatkovnih kartica za 12 posto.

Povećala se i gustoća širokopojasnih priključaka po županijama pa je Primorsko-goranska županija dostigla broj priključaka Zagrebačke županije i Grada Zagreba s udjelom većim od 26 posto.

Gotovo dvije trećine korisnika ima ugovorene pakete usluga koji objedinjavaju govorne, podatkovne i televizijske usluge, a raste i broj korisnika koji se služe uslugom prijenosa TV programa uz plaćanje naknade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije