Odlične plaće u turizmu nisu prazna priča. Ne zapadnu, nažalost, većinu turističkih radnika, ali zaposleni u nekoj od 17 članica hrvatske grupacije jedinstvenih luksuznih hotela Stories na njih mogu računati. Recepcionar će tako dogurati do 1500 eura mjesečno, chef, recimo, i do 3000, a može i 30 posto preko toga ako ima dogovor da njegova plaća ovisi u poslovnim rezultatima.
– Za to je, naravno, potrebno neko vrijeme, znanje i iskustvo, ali mi poslodavci trebamo biti svjesni da se moramo odreći dijela dobiti za naše zaposlenike – kazao je Nenad Nizić, predsjednik grupacije Stories hotela i vlasnik hotela Vestibul Palace Split na jučerašnjoj prezentaciji projekta "Upoznajte naše priče" kojim Stories, uz potporu i sufinanciranje Ministarstva turizma, promovira zanimanja i karijerne mogućnosti u turizmu.
TRAŽENO ZANIMANJE
Nisu prazne priče: Chefovi u našem turizmu mjesečno mogu zaraditi i preko 3000 eura
Direktor zagrebačkog Canopyja Miroslav Luketić otkriva da u njegovu hotelu za neka radna mjesta imaju praktički stalno otvorene natječaje
Komentara 7
JU
Sta su "Chefovi"?
BE
Chef nije hrvatska riječ i ne znam što to znači? Da li je to glavni kuhar ili šef kuhinje? Uglavnom, iz teksta je teško razaznati koje je to zanimanje "chef "i na što se odnosi mogućnost zarade od 3000 eura.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Znam što radi barmen, znam što radi sommelier, znam što radi konobar, ali ne znam što radi chef? Da li je to kuhar?