Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josip galinac

Nije na vrijeme prijavio stečaj, tužiteljstvo traži da ga se kazni

josip galinac
Saša Miljević/PIXSELL
05.10.2011.
u 23:00

Josipu Galincu prijeti novčana kazna. U slučaju osude mogao bi platiti 17.000 kuna

Josip Galinec optužen je da kao predsjednik uprave Industrogradnje nije prijavio stečaj Industrogradnje potkraj 2008. godine u zakonskom roku od 60 dana. Općinsko državno odvjetništvo traži da ga se kazni sa 90 prosječnih dnevnih dohodaka, kolika je zapriječena maksimalna kazna. Naime, žiroračun tog poduzeća bio je u neprekidnoj blokadi od 17. listopada, a Galinec je stečaj prijavio 7. siječnja 2009. godine, izvan zakonskog roka.

Prema kaznenom nalogu, Galinec je bio novčano kažnjen s maksimalnom novčanom kaznom od 16.380 kuna, no uložio je prigovor pa će se sada voditi sudski proces u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, na kojem je prvo ročište jučer bilo odgođeno.

Galinec je u rujnu 2008. bio žrtava batinaša, koji su ga presreli na Vukovarskoj i izudarali metalnom šipkom. Počinitelji nisu nađeni.

Ključne riječi

Komentara 8

SA
santovena
06:42 06.10.2011.

Takvu firmu upropastili? Treba ih sve pred streljački vod. .Ovakove krađe i korupcije su sa ogromnim posljedicama za građane i državu. Svi patimo zbog njihovih egzibicija i lakomosti.

KA
katasteko
09:12 06.10.2011.

Tko na vrijeme ne prijavi stečaj čini kazneno djelo. Pored svih kazni i zabrana poslovanja najmanje 10 godina... Tu nema oprosta .

DU
Deleted user
23:41 05.10.2011.

Urbana legenda govori da je tip posudio milijune eura na ime toga da će XXL mafiosu od kojeg je posudio novac pripasti hotel Industrogradnje \"I\", gdje su svojedobno bili smješteni i sladoledari (promatrači EU). Pa je izigrao dogovor i naknadno dobio po čunki. Tako da njemu malo znači rok za prijavu stečaja kad ima \"avokada\" za zeznuti jednog od najvećih živućih mafiosa za tako golem iznos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije