Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turkish Airlines

Nije istina da želimo preuzeti Croatia Airlines

Ugur Cantimur
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
16.04.2018.
u 08:36

Direktor Turkish Airlinesa Ugur Cantimur o planovima za Hrvatsku nakon prvih 20 uspješnih godina u Zagrebu

Turska zrakoplovna kompanija Turkish Airlines (TA) upravo obilježava 20 godina letenja za Zagreb. Koliko je značajna za zračni promet u Hrvatskoj pokazuje brojka od 14 letova tjedno. O planovima u Hrvatskoj, regiji i globalno, govori Ugur Cantimur, generalni direktor Turskih Airlinesa u Zagrebu.

Kolika je prisutnost kompanije u regiji?

Turkish Airlines trenutno leti u svaki glavni grad u regiji, kao što su Zagreb, Beograd, Sarajevo, Podgorica, Ljubljana... 
Općenito, prije nego što se odlučimo dodati još jednu destinaciju na našu listu, stručni tim provodi brojne studije fokusirajući se na istraživanja o određenom tržištu te unutar navedenih studija se odlučuje o širenju naše mreže. Te studije se uzimaju u obzir i pri procjeni izvedbe i efektivnosti naših postojećih destinacija, što je isto tako odlučujući faktor za širenje naše mreže. To je glavna strategija pri širenju naše mreže koja se koristila pri odluci o početku letova u Zagreb i u regiju.

Kako su se razvijale TA rute u Hrvatskoj?

Prije 20 godina počeli smo letjeti dva puta tjedno za Zagreb, a danas imamo 14 letova tjedno. Prije dvije godine smo krenuli i s letovima za Dubrovnik kroz cijelu godinu s četiri leta tjedno. Ovo ljeto smo povećali broj letova na 11 tjedno. Naš plan je otvoriti još destinacija u Hrvatskoj kako bismo ju još bolje povezali s cijelim svijetom te tako privukli još više turista sa svih strana svijeta.

U više navrata sramežljivo se najavljivao interes vaše kompanije za preuzimanjem Croatia Airlinesa. Koliko bi potencijalno takva akvizicija u budućnosti imala poslovnog smisla za TA?


Ta nagađanja nisu točna. S Croatia Airlinesom imamo profesionalan i partnerski odnos koji bismo željeli njegovati i u budućnosti.


Uz snažnu mrežu lokalnih i regionalnih linija, koja su vam interkontinentalna područja primarna?

Iz perspektive predstavništva u Zagrebu, u posljednjih nekoliko godina nam Amerika postaje sve važnije tržište zbog naše izuzetne konekcije koju smo počeli nuditi preko Istanbula kao hub-a.

Imate velike planove za razvoj hub-a u Istanbulu preko novog aerodroma. Koliko će vam relativna blizina tzv.MEB3 (Dubai, Abu Dhabi, Doha) kapaciteta predstavljati izazov u tome?

Do kraja godine se očekuje otvorenje našeg novog aerodroma na koji smo iznimno ponosni. Bit će jedan od najvećih aerodroma na svijetu koji će u prvoj fazi moći primiti 90 milijuna putnika godišnje.

Nedavno otvorenje izravne linije Perth-London donijelo je i nove standarde u zračnu industriju. Hoće li takve trendove slijediti i TA?

Naravno, uvijek slijedimo trendove i procjenjujemo sve mogućnosti koje se nude kako bismo našim putnicima ponudili dodatne pogodnosti. Neprestano unaprjeđujemo usluge kako bismo putovanje pretvorili u neusporediv doživljaj.

Komentara 2

DU
Deleted user
08:46 16.04.2018.

HR nema ništa protiv turskog kapitala evo javljaju iz serbije da su im vekovima jako dobri bili a i turci odaju serpkinjama golemo priznanje

WE
weAreCro
10:39 16.04.2018.

Je je, prvi korak vam je bio da preko francuske firme uzmete zracnu luku sto ste na kraju i uspijeli, sad malo navlacenja za CA kao ne zeleite je preuzeti samo da bi malo spustili cijenu i onda za par mjeseci cemo ipak biti svjedoci jos jednoj privatizaciji drzavne kompanije koja je mogla biti zlatno jaje da je nesposobni uhljebi nisu do kraja unistili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije