Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKA

Nestlé zapošljava 20.000 mladih, 30 u Hrvatskoj

nestlé
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
15.11.2013.
u 19:12

Još će 30-ak Hrvata dobiti priliku odraditi u Nestléu pripravničku godinu, a trebat će i 200 promotora za povremene poslove u 2014.

Nestlé pokreće inicijativu za zapošljavanje mladih tijekom koje će do 2016. diljem svijeta zaposliti 20.000 mlađih od 30 godina. Deset tisuća ljudi dobit će stalni posao, a 10.000 njih priliku da odradi pripravnički staž u Nestléu. Uz zapošljavanje u svojoj tvrtki, pokreću i Alijansu za mlade sa 63.000 dobavljača koje će potaknuti da sami pokrenu sličan projekt.

U regiji Adriatic, koja obuhvaća sedam zemalja naše regije, zaposlit će ukupno 60 ljudi, a od toga 30 u Hrvatskoj. Još će 30-ak Hrvata dobiti priliku u Nestléu odraditi pripravničku godinu i steći iskustvo, a tvrtka će trebati i 200 promotora za povremene poslove tijekom 2014. godine. Predstavnik Nestlé Adriatica David Gall istaknuo je da će pokrenuti i program učenja mladih vještinama koje su im nužne u poslu.

– Svaki je četvrti mladi čovjek nezaposlen i zbog toga u Europi pati šest milijuna obitelji. Nadam se da će Nestlé uspjeti pokrenuti privatni sektor da nam se pridruži u rješavanju ovog problema – poručio je potpredsjednik kompanije Laurent Freixe na konferenciji u Ateni jer je najveća nezaposlenost među mladima zabilježena upravo u Grčkoj. Hrvatska je, prema podacima Eurostata, na neslavnom trećem mjestu sa 52 posto mladih bez posla, koji se natječu sa 5,5 milijuna Europljana mlađih od 30 koji bez uspjeha traže posao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije