Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI SAVJETI

Neplaćeni dopust do treće godine djetetova života

18.04.2009.
u 10:38

Prije isteka rodiljnog dopusta zatražila sam od poslodavca da mi odobri dodatni neplaćeni dopust od šest mjeseci. Poslodavac mi je to odobrio ali u trajanju od oko sedam mjeseci. Mogu li dopust koristiti sve do treće godine života djeteta i može li ga koristiti i otac? Slava

Vaš zahtjev temelji se na pravu na mirovanje radnog odnosa do treće godine djetetova života, a koje pravo može ostvarivati jedan od roditelja od prve do treće godine djetetova života.

Ta osoba mora poslodavca što je ranije moguće obavijestiti o namjeri korištenja tog prava, a najkasnije mjesec ranije, a iz vašeg upita mislim da ste to i učinili. Vaše je pravo da mirovanje radnog odnosa do treće godine djetetova života, kao i isto pravo drugog roditelja, koristite u trajanju koliko vam je potrebno. Ne mogu komentirati odluku školskog odbora/Vašeg poslodavca, s obzirom na to da niste naveli obrazloženje s kojim su Vam odobrili mirovanje radnog odnosa u trajanju duljem od onoga koje ste zatražili. Smatram da se Vaš suprug uz ispunjenje uvjeta o pravovremenom obavještavanju poslodavca može koristiti istim pravom, kao i da vi imate pravo zatražiti produljenje prava na mirovanje radnog odnosa do djetetove treće godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije