Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nenad Bakić opet kupuje Varteksove dionice

Predsjedniku uprave Varteksa javio je da je stekao više od 15 posto varaždinske modne kompanije
04. veljače 2014. u 22:50 0 komentara 2889 prikaza
Nenad Bakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nenad Bakić, financijski stručnjak i jedan od najvećih „igrača“ Zagrebačke burze, znatno je povećao svoj udio u varaždinskoj modnoj kompaniji Varteks. Podsjetimo, u Varaždinu je Bakić privukao pažnju prije točno godinu dana, kad je postao vlasnikom više od 10 posto Varteksovih dionica. Slična stvar dogodila se i u utorak, kad je Bakić javio da je prešao 15 posto.

Naime, 31. siječnja kupio je 2.019 dionica i sad ih ima 289.125, što predstavlja 15,052 posto glasačkih prava. Javio je to, u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, Varteksovu predsjedniku uprave Zoran Košćecu, koji pak je o tome, obavijestio burzu, Hanfu, Finu… Istu obvezu imao je i kad je prešao 10 posto dionica.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva Nenad Bakić ima samo 4,04 posto dionica, što znači da je ostatak njegovih dionica iza skrbničkih računa, što nam je i potvrdio u kraćem telefonskom razgovoru. Najviše dionica prema SKDD-u, njih 9,56 posto, nalazi se na osnovnom računu Varteksa d.d., a na popisu deset najvećih dioničara četiri su skrbnička računa.

>> Varteks objavio planove nakon predstečajne nagodbe

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.