Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje kompanije

Navis Consult: Realni u planovima i okrenuti izvozu

'21.09.2012., Srdoci - Tvrtka Navis Consult, koja je dio Roll-Royce Marine, bavi se projektiranjem nacrta za izgradnju brodova.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL'
'Nel Pavletic/PIXSELL'
02.10.2012.
u 21:32

Pod vodstvom riječkog menadžmenta kojem je na čelu Siniša Reljić razvijaju se u grupaciji kao centar izvrsnosti za izvedbenu tehničku dokumentaciju

Riječka tvrtka Navis Consult bavi se inženjerskim uslugama – izradom tehničke dokumentacije za gradnju najsofisticiranijih tipova brodova. Osnovana je 1996. u partnerstvu s norveškom tvrtkom Nordvestconsult iz Alesunda, krenuvši iz malog ureda sa šest projektanata, a samo četiri godine poslije, 2000., ulazi u sastav grupacije Rolls-Royce Marine, čije je sjedište u Norveškoj i koja okuplja tvrtke iz pomorskog segmenta koncerna Rolls-Royce plc.

Status tvrtke unutar grupacije Rolls-Royce najbolje se očituje u definiranoj strategiji da se proširenja projektnih kapaciteta u trećim zemljama razvijaju u suradnji s Navis Consultom.

U Navisu su razvili poseban sustav kvalitete, kao i softver za upravljanje i planiranje poslovanja te su na temelju toga stekli jedinstvenu poziciju unutar grupacije. Pod vodstvom riječkog menadžmenta kojem je na čelu Siniša Reljić, razvijajući se u grupaciji kao centar izvrsnosti za izvedbenu tehničku dokumentaciju, specijaliziran za sve vrste offshore brodova, kompleksnih ribarskih brodova, brodova za podvodne radove, oceansku obalnu stražu, Navis Consult izvozi 99 posto svojih usluga izrade tehničke dokumentacije po kojoj se grade brodovi u brodogradilištima diljem svijeta. Njihova usluga sastavni je dio integriranog sistemskog rješenja koje Rolls-Royce isporučuje za takve brodove, a sastoji se od projekta broda, izvedbene dokumentacije i ključne komponente brodske opreme. Trenutačno su, unatoč krizi u brodogradnji, ugovoreni poslovi za brodove koji se grade u brodogradilištima u Brazilu, Engleskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Španjolskoj, Indiji, Kini.

U ovoj godini zaposleno je 11 novih djelatnika te ih sada tvrtka zapošljava 79, većinom inženjera i tehničara brodogradnje, strojarstva i elektrotehnike, a prosječna se neto osnovna plaća tih vrsnih stručnjaka kreće oko 10.000 kuna.

Uz svoje kapacitete angažiraju i brojnu kooperaciju iz Hrvatske. Tvrtka se koristi najnovijim tehnologijama, programima za projektiranje i informatički je povezana s lokacijama u svijetu s kojima surađuje, tako da se podaci za strojeve za obradu materijala, čelika i cijevi, na najudaljenijim lokacijama u svijetu isporučuju izravno iz Rijeke. Kompletan posao projektiranja izvodi se pomoću softvera za trodimenzionalno modeliranje brodske strukture i opreme, a u svakodnevnom timskom radu s projektantima iz Rolls-Royce Marinea koriste se i najsuvremenije komunikacijske tehnologije.

Ključ su uspjeha, kaže direktor Siniša Reljić, ljudi, njihovo znanje, iskustvo i stručnost i od samih početaka okrenutost tvrtke izvozu. Usto, nastavlja, uvijek smo realni u planovima i zato spremni na oscilacije na tržištu.

- Navis je izvrstan kolektiv i sve što smo postigli temeljeno je na radu i znanju naših zaposlenika, oni su najveći dio naše vrijednosti - ističe Reljić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije