Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nastavljeno trgovanje dionicama IGH i Tehnike

Nakon pada cijene dionica Tehnike i IGH za više od 10 posto jutros im je obustavljeno trgovanje, a već oko 11 sati nastavljeno. Trenutačno je cijena na oko -13 posto.
03. ožujka 2010. u 10:51 8 komentara 22 prikaza
zagrebačka burza
Foto: Arhiv VL

Nakon jutrošnjeg pada cijena dionice Tehnike za 12,62 posto, te IGH za 15,95 posto, u skladu s pravilima, obustavljena je trgovina tim dionicama. Nešto prije 11 sati dionicama Tehnike nastavljeno je trgovanje, a poslije 12h i dionicama IGH. Na ako opet dođe do većeg pada, nije isključeno da će se trgovanje ponovno obustaviti. No oko 13 sati obje dionice su se stabilizirale, ali cijena je i dalje u povećem minusu, IGH oko 13 posto, a Tehnike oko 12,89 posto.

Jedini razlog takvog pada cijene je odbijanje ponude konzorcija u kojem su Tehnika, IGH i Konsktuktor za gradnju autoceste u Crnoj Gori. Naime, jučer je Savjet za gradnju autoputeva u Crnoj Gori odbio njihovu ponudu zato što financijska dokumentacija nije bila u skladu s obvezama koje su proizlazile iz Ugovora o koncesiji.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • friz:

    obzirom da se sada već zna tko je dobio posao,SVE JE JASNO! Radića sada svi napadaju,na ovaj i onaj način i \"sprdaju se\".Počev od naslova u nekim novinama i dalje.Obzirom da znamo tko su stvarni vlasnici \"moči\" u svijetu, koji ... prikaži još! određuju SVE,BAŠ SVE.Garancije Radiću?I oni koji su mu garancije i htjeli dati, nisu SMJELI.Zna se tko je tako NAREDIO.

  • -obrisani-:

    Pa bolje da su dionice pale sada 15-15% na godinu bi pale 30% za dvije 50% za tri 70% po te oprane novce bi tesko naplatili od Crne Gore!!!

  • tarle1:

    Sva sreća da nisu imali garanciju banke, jer bi ih ova crnogorska kletnička bagra sigurno prevarila. Jedino da su pristali, u ime garancije, primiti bivšeg predsjednika Stevana, koji je tvrdio da nas ti lažovi i talog ljudskog roda nisu oružano nisu napali.