Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očitovanja

Nastavljaju se prepucavanja oko Mediteranske plovidbe

Šelebaj
Arhiv VL
29.03.2010.
u 15:20

Nakon što se Vladimir Šelebaj-Sellier očitovao na upit Zagrebačke burze o predugovoru koji je sklopio s Nedom Young, očitovanje je poslala i Udruga malih dioničara.

Prepucavanja oko Mediteranske plovidbe otišla su korak dalje nakon što je Zagrebačka burza zatražila od predsjednika uprave Vladimira Šelebaja-Selliera očitovanje o predugovoru sklopljenom s većinskom dioničarkom Nedom Young. U objavljenom očitovanju Šelebaj navodi:

- Radi se o posve uobičajenom postupku u sklopu programa restrukturiranja društva. Zbog urgencije zamoljena je glavna dioničarka Neda Young da uskoči s financijskom pomoći kako bi se premostilo vrijeme do konačne realizacije kupoprodaje navedene imovine (nekretnine društva) uz obvezu da će ona "u zadnjoj instanci" kupiti barem dio ponuđenih nekretnina ako ne bude zadovoljavajućih ponuda te u slučaju da država i lokalna samouprava ne iskoriste svoje zakonsko pravo prvokupa. Kako bi formalizirala i realizirala svoje obećanje financiranja te osigurala novčanu tražbinu, društvo je s njom sklopilo privremeni Predugovor, koji nije konačan ugovor o prodaji.

Zaključuje da će Mediteranska plovidba imovinu konačno prodati najboljem ponuđaču po tržišnim uvjetima, o čemu će redovno obavijestiti burzu. Njegovo priznanje udruga malih dioničara smatra kaznenim djelom te su i oni uputili dopis burzi u tom smislu. Istaknuli su da je kazneno djelo počinjeno izravno na štetu društva i svih dioničara.

- Društvo se obvezalo temeljem članka 7. potpisanog Predugovora da stranke suglasno utvrđuju da maksimalna kupoprodajna cijena može iznositi 1,75 milijuna dolara. Posve je realna činjenica da će ponuđena cijena biti veća i tržišna. Društvo će u slučaju veće ponuđene cijene morati raskinuti Predugovor s gospođom Young, ali istoj dozvoljava, temeljem članka 13, upis zaloga-hipoteke u visini 600 tisuća dolara na predmetnu imovinu – napisao je Žarko Kovačić, predstavnik Udruge malih dioničara.

Od Zagrebačke burze zatražio je da istraži ove nove materijalne činjenice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije