Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravna bitka

Nastavlja se optuživanje između Applea i Nokije

aplikacije
AFP
12.12.2009.
u 09:39

Nokia je u listopadu optužila Apple, proizvođača za iPhona za krađu čak 10 Nokijinih patenata, a sada pak Apple tvrdi da je finska telefonska kompanija uzela 13 njihovih patenata.

Pravna bitka između finske Nokie i njezina suparnika, američkog Apple-a krenula je novim smjerom zahvaljujući Applea koji tuži Nokiu zbog navodne krađe patenta. Rezultat je to Nokijine tužbe iz listopada kojom optužuje Apple, proizvođača za iPhona za krađu čak 10 Nokijinih patenata.

Sada, pak, Apple tvrdi da je finska telefonska kompanija uzela 13 njihovih patenata.

- Ostale se kompanije moraju natjecati s nama stalno izumljujući nove tehnologije, a samo ne krađom naše - poručuju iz Applea iz kojeg još nisu objavili o kojim je točno tehnologijama, odnosno patentima riječ. S druge strane, Nokia je nedostupna za bilo kakav komentar.

U listopadu, kada je podigla tužbu protiv Applea, Nokija je rekla da nije dobila nikakvu kompenzaciju za ukradenu tehnologiju, i optužila Apple za „pokušaj da dobije besplatnu vožnju na leđima Nokijinih inovacija.

Deset navodnih povreda patenta koje je Apple napravio obuhvaća bežične podatke, kodiranje govora, sigurnost i šifriranje, a odnose se na sve modele iPhona koji su na tržištu od 2007. godine. Tom je prilikom iz Nokije poručeno kako imaju ugovore s 40 tvrtki koji im omogućuju da koriste njihovu tehnologiju, no da s Appleom nemaju nikakav ugovor.

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:25 12.12.2009.

je li ovo moj nick blokiran?

OB
-obrisani-
10:26 12.12.2009.

a što onda komentari ne ostaju, nije prvi put, jednostavno nema komentara ali niti bilo kakvog upozorenja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije