Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Naše tehnologije povećavaju poslovne i osobne mogućnosti

U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža – izjavio je predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis
08. lipnja 2019. u 12:15 0 komentara 92 prikaza
zgrada HT-a
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Odlazak mladih iz Hrvatske često se ističe kao jedan od velikih problema. No, nije uvijek baš sve tako crno. Novi podaci pokazuju da bi tehnologija mogla igrati važnu ulogu u zadržavanju mladih perspektivnih kadrova, pogotovo u ruralnim dijelovima Hrvatske. Upravo veliko istraživanje Ekonomskog fakulteta u Zagreba i Hrvatskog Telekoma sugerira snažnu vezu između postojanja prilika za pristojan život s kvalitetnim pristupom tehnologiji i razine digitalne pismenosti.

Sabine Kusterer Istraživanje Američki znanstvenici: Otkrili smo granicu ljudske izdržljivosti

Istraživanje na uzorku od 5.700 punoljetnih građana mlađih od 50 godina pokazuje kako pristup najnovijim tehnologijama znatno pridonosi ostanku u trenutačnom mjestu prebivališta: dvije trećine onih koji su pozitivno i vrlo pozitivno ocijenili pristup najnovijim tehnologijama namjeravaju ostati u svojim sredinama. Isto tako, oko 60% ispitanika koji pozitivno i vrlo pozitivno ocjenjuju brzinu Interneta, ne namjeravaju preseliti.

HT izvrsni angažman HT-u Microsoftovo priznanje za partnera godine u Hrvatskoj

Digitalni bolji svijet

– Živimo u iznimno uzbudljivom vremenu. Tehnologija mijenja način na koji živimo i radimo, povećava poslovne mogućnosti, pomaže nam da se povežemo s prijateljima i budemo u kontaktu sa svime što se događa. Ipak, ni danas nisu svi u mogućnosti iskusiti te prilike. Smatram da se više treba i može učiniti kako bi se izgradilo društvo u kojem nitko ne zaostaje. U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža – izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski IT sektor često s pravom zaslužuje pohvale, stoga ne čudi da je novo istraživanje još jednom pokazalo veliku važnost tehnologije. U kontekstu razvoja zemlje i boljeg života tehnologija se pokazala ključnom odrednicom važnih pitanja koja definiraju potencijal razvoja Hrvatske. Poput ocjena perspektive ruralnih krajeva Hrvatske, pitanje obrazovanja mladih za korištenje moderne tehnologije i kompetentnosti za poslove budućnosti, ali i pitanje uključenosti starijih u sve prilike koje tehnologija i njima može pružiti kako bi im pojednostavnila život i učinila ga kvalitetnijim.

Ilustracija rezerviraju online Istraživanje otkrilo: Više od polovine Hrvata ljetuje na Jadranu

Jednako dostupne prilike

Prilike koje tehnologija pruža za bolji život postoje već danas te moraju biti jednako dostupne svima u Hrvatskoj, bez obzira gdje se nalazili, tvrde iz Hrvatskog Telekoma, te ističu da su lani u digitalnu infrastrukturu uložili 1,826 milijarde kuna i tako izravno utjecali na otvaranje 9582 novih radnih mjesta i na povećanje BDP-a za 0,62%.

– Digitalizacija Hrvatske i povezivanje svih građana s modernim tehnologijama nužni su za brži gospodarski i društveni napredak Hrvatske danas i u budućnosti. Upravo zato, ali i s obzirom na status i odgovornost koje nosimo kao najveći privatni investitor u Hrvatskoj, digitalizirat ćemo Hrvatsku, povezati sve s prilikama koje već danas pruža tehnološka revolucija – poručuju iz HT-a. 
Najavili su i kampanju u kojoj će domaći i strani eminentni stručnjaci promicati prilike koje donosi razvoj tehnologije i njihov utjecaj na prosperitet društva, a njihove priče će objavljivati na internetu na stranici http://izsvijetaboljihmogucnosti.t.ht.hr/.

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.