Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wall Street na sudu

Narod protiv Wall Streeta

burza
arhiva VL
15.10.2009.
u 10:12

U prvom velikom sudskom procesu u srcu financijske krize, dvanaesteročlana porota sastavljena uglavnom od pripadnika "radničke klase" New Yorka odlučivat će o sudbini dvaju menadžera investicijske banke Bear Stearns.

Nakon sedam milijuna izgubljenih radnih mjesta, i milijuna ljudi koji samo u SAD-u nisu više bili u mogućnosti plaćati kredite za kuće, nakon globalnog kreditnog i financijskog sloma, Wall Street je konačno na sudu, piše Independent. 

U prvom velikom sudskom procesu u srcu financijske krize, dvanaesteročlana porota sastavljena uglavnom od pripadnika "radničke klase" New Yorka odlučivat će o sudbini dvaju menadžera investicijske banke Bear Stearns koji su svojim poslovanjem doveli do gubitka 1,6 milijardi dolara investitora i na taj način zauvijek uništili reputaciju jedne od najstarijih investicijskih banaka na Wall Streetu.

Ralph Cioffi i Matt Tannin optuženi su da nisu ulagačima davali prave informacije o stanju na financijskom tržištu i tako direktno uzrokovali nepotrebne gubitke desetaka milijuna dolara. To ih s druge strane nije spriječilo da sebi isplate višemilijunske iznose za "dobro" obavljen posao.

Ključne riječi

Komentara 2

RO
romictea
11:23 15.10.2009.

Wall Street su ili jesu banke, a banke su nam svima najveci neprijatelj, uvijek nude kisobran kada je lijepo vrijeme, ali kada je jako sunce ili pada kisa tada nam ga otmu iz ruke. Posebno ove velike multinacionalne banke. Etoo jucer je objavljeno da je u ovoj financijskoj krizi cionisticki bankar Goldman Sachs jako dobro profitirao na ovoj financijskoj krizi te da je dao bonuse managementu i uposlenicima od cak 14 miljardi funti (GBP). A sada se zapitajte koliko je tek njemu ostalo, kada je dao toliku nagradu pored place. Siromasni i jadni Sachs je odlucio promijeniti USA drzavljanstvo za Svicarsko, i koji su tu bili problemi oko preseljenja i sijedenja u uredu za useljenike. FUJ BANKE FUJJJJJ GADOVI

XA
xaron
19:33 15.10.2009.

Ova dvojica optuzenih su svakako krivi za davanje laznih informacija investorima, ali oni su samo obicni ulicni rasturaci droga, dok su narko bosovi dobro zasticeni. Njima je ovakvo poslovanje omogucio gospodin Clinton ( ex. prezidente ) kada je potpisa SVE te zakone kojima se uklanja zastita financijskog poslovanja ( iz 1930 ? ). On je jos jako popularan (???) u USA te drzi dobro naplacena predavanja gornjem sloju poslovnog svijeta. Naslov predavanja je vjerojatno : Kako unistiti vlastitu drzavu i pri tome dobro zaraditi. To ti je demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije