Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financije

Nakon najvećeg pada ipak rast eura

euro
arhiva vl
03.03.2010.
u 08:59

Euro je bio rekordno nizak u odnosu na dolar te je iznosio 1,3436 dolara. Počeo je rasti nakon novih mjera za spas posrnule grčke ekonomije

Nakon što je zabilježen najveći pad eura u odnosu na američki dolar u posljednjih deset mjeseci ta je valuta ipak počela rasti i to za 0,3 posto, odnosno na 1.3637 dolara za euro. Rezultat je to novog dogovora za spas posrnule grčke eknomije, prenosi BBC. Euro je jučer ujutro iznosio 1,3436 dolara što je bio najniži iznos od svibnja 2009., da bi se tijekom dana učvrstio na 1,3606 dolara za jedan euro. I funta je proteklih šest dana bilo vrlo niska, pala je za 0,3 posto, odnosno iznosila je 1,4958 dolara, a investitori su uvjereni kako bi situacija u engleskom parlamentu, čiji je rad blokiran, svakoj vladi otežala borbu s visokom razinom duga. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso za austrijski je Kurier izjavio da europske vlade moraju biti discipliranije kada je riječ o javnim financijama.

- Svaki euro potrošen za financiranje duga ne može se koristiti za škole, bolnice ili inovacije - rekao je Barroso.

Ključne riječi

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
21:55 03.03.2010.

Ove fin. institucije su pokušale srušiti euro preko bankrota grčke iz koje bankrot trebao se proširiti na ostale slabe države koje su sada u frci ....

OB
-obrisani-
11:29 03.03.2010.

Kad eur pada u odnosu na dolar, nama koji ne živimo od zarada na klađenju na vrijednost valuta, to manje više ne znači ništa. Ionako ne uvozimo američke aute, ne kupujemo patriot sustave, niti nosima američku odjeću. Jedino nam svakogg utorka, kao odjek rasta dolara prema euru, iznova INA priopći kako povisuje cijene nafte. E, to nas peče. Tuče po vlastitom džepu. Pa boli. Nekad je dolar imao zlatnu podlogu. Danas ima podlogu od razornog i moćnog oružja. Pa ti reci nešto o dolaru?? Ima još jedna zanimljivost: Kad nam kažu kako je Šuker opet pronašao kakvu milijardu dolara, nama je to u redu. Otišao čovjek u Ameriku, posjetio banke, uzeo dolare i donio ih u Zagreb. Ali nije li ono USA dužna 14.000 milijardi dolara??? Kako? Je li dolar njihova valuta? Je. Pa gdje su oni išli po dolare...?

BO
bomba
12:17 03.03.2010.

Venlo Nisu platili tiskari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije