Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGH i Konstruktor napustili Profectus u projektu na Pelješcu

Nakon Jure Radića i Željko Žderić odustaje od “Hrvatskog sna”

peljeski most
IGH
08.01.2010.
u 14:58

Poslije postupka izlaska domaćih investitora očekuje se skori ulazak nekoliko stranih partnera u veliki turistički projekt u blizini Pelješkog mosta.

IGH Jure Radića povukao se iz projekta “Hrvatski san”, a isti potez uskoro će povući i Željko Žderić, šef Konstruktora, priopćili su jučer iz Profectus grupe, nositelja velikoga turističkog projekta na Pelješcu.

– U projektu „Hrvatski san“ nedavno je nastala promjena među investitorima. IGH, manjinski partner s udjelom od 15 posto, sporazumno je izišao iz projekta, a u tijeku su završni pregovori o izlasku Konstruktora, koji također ima jednak manjinski udio. Poslije ovog postupka očekuje se skori ulazak nekoliko stranih partnera u cijeli projekt – priopćili su iz Profectusa. 

Podsjetimo, zemljište na kojemu je planiran projekt “Hrvatski san” bilo je predmetom istrage USKOK-a jer se sumnjalo da je nezakonito prenamijenjeno. Najviše je spominjano zemljište koje se vezalo uz “aferu Pelješki most”.

– Činjenica je da se zemljište koje je otkupila Profectus grupa uopće ne nalazi na poluotoku Pelješcu, već u mjestu Doli u općini Dubrovačko primorje. Spomenuti izvještaj upozorava da je kupnja posve provedena u skladu sa zakonom. Jednako tako, uklonjene su sve sumnje u nagađanjima o prenamjeni kupljenog zemljišta. Na temelju dokumentacije i položaja zemljišta, zaključuje se kako je očito da je riječ o turističkom projektu od potencijalno velikog značaja za hrvatski turizam i cijelo gospodarstvo – kažu u Profectusu.

Profectus grupa najavila je pokretanje postupaka protiv nekoliko privatnih i pravnih osoba za koje smatraju da su neosnovanim i neutemeljenim istupima u javnosti nanijele štetu ugledu tvrtke, ali i usporile realizaciju ovoga velikog projekta.

Komentara 5

BL
Blekpanther
00:30 10.01.2010.

Uskok izvjestio \"hrvatski san\" nema kriminalnih radnji! Sta ce se desiti sa novinarom \"istrazivacom\" ako se ne varam (Malic) i \"popularnim\" clanom SDP-ea Jovanovicem koji su pokrenuli aferu!!! Gdje je njhova odgovornost ili su \"PROIZVODACI MAGLE\" u Hrvatskoj zasticeni koi ko Licki Medvjedi?!

SI
sifoklop
16:49 10.01.2010.

neodgovorno i neprofesionalno novinarstvo jednako je pogubno kao i korumpirano sudtvo. Novinska piskarala za šaku zobi (stoka sitnog zuba) u stabju je blokirati razvojne projekte koji koče razvitak. Oslabljena kupovna moć povratno ruši i tiraž dnevnim tiskovinama tako da nekii novinari vrijedno sijeku granu na kojo sjede.Dok se ne uvede plaćanje štete za klevetu nema sreće. A ni HND ne bi trebao uvijek beskompromisno skakati u obranu optuženih novinara. Ne može sve opravdati novinarskim slobodama. Nečije pravo na apsolutnu slobodu znači negiranje slobode onom drugom a to je dobar početak za bezvlašće.

ZV
zvon
08:09 13.01.2010.

Opet nelogicnosti iz kojih covjeku zapravo nije nista jasno. Prvo se spominje kao veliki turisticki projekt na Peljescu, a kasnije se utvrdjuje da zemljiste koje je predmet spora i na kojem ce se izvoditi projekt uopce nije na Peljesecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije