Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
energetski simpozij

'Najvruća' tema digitalizacija u energetici

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.11.2018.
u 06:00

Digitalizacija elektroenergetskog sustava svakako je najaktualnija tema u struci jer se tempo digitalizacije u energetici stalno ubrzava kako bi električne mreže zadovoljile potrebe modernog doba

U organizaciji hrvatskog ogranka CIGRÉ-a (Međunarodno vijeće za velike elektroenergetske sustave) u Rovinju se od 5. do 7. studenog 2018. održava 13. Simpozij o sustavu vođenja elektroenergetskog sustava kojem će nazočiti 600 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Sudjelovat će i Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša, i Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta. Skup će otvoriti Mario Gudelj, predsjednik hrvatskog ogranka CIGRÉ-a i predsjednik Uprave Hrvatskog operatora prijenosnog sustava. Goran Granić, ravnatelj Energetskog Instituta Hrvoje Požar i predsjednik NO-a HEP-a, održat će prezentaciju "Kako upravljati budućim energetskim razvojem", uoči skorog donošenja Strategije energetskog razvoja RH te Strategije niskougljičnog razvoja RH.

Digitalizacija elektroenergetskog sustava svakako je najaktualnija tema u struci jer se tempo digitalizacije u energetici stalno ubrzava kako bi električne mreže zadovoljile potrebe modernog doba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije