Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Najveći akvagan u Europi u vodenom parku od 25 mil. eura

Nova turistička meka u Poreču otvara se sredinom svibnja. U projekt koji se prostire na 7,5 hektara ulaže tvrtka Asket u vlasništvu češkog Signuma. Uz 14 stalnih radnika, zaposlili su 120 sezonaca
20. ožujka 2015. u 15:25 2 komentara 4314 prikaza
19.03.2015., Porec - 6. svibnja 2015. otvara se akvapark Aquacolors u Porecu, koji se nalazi odmah do Zelene Lagune, tj. tik do?glavne ceste koja iz Poreca vodi prema Funtani i Vrsaru. Rijec je o znacajnoj stranoj investiciji vrijednoj 25 milijuna eura. I
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Godinu dana od otvorenja prvog vodenog parka u Hrvatskoj, onog u Brtonigli, u Istri je sagrađen i drugi, Aquacolors u Poreču. Na 7,5 hektara na predjelu Mornarica u blizini turističkih naselja Zelene i Plave lagune niknula je još jedna vodena atrakcija koja će u Poreč sigurno dovesti nove goste.

Idealan položaj

Projekt vrijedan 25 milijuna eura potpuno je strana investicija, poduzeće Asket u vlasništvu češke tvrtke Signum sagradilo ga je vlastitim novcem, bez kredita, a dio posla za objekte akvaparka obavilo je i njezino splitsko poduzeće Adriacink. Za milijune eura ulaganja u Poreč, otkriva češki investitor, zaslužan je dugogodišnji ugled tog uspješnog turističkog odredišta, a usto je položaj Mornarice bio idealan upravo za takav sadržaj.

Od Aquacolorsa će financijske učinke osjetiti i u gradskoj blagajni, no jednako su važna nova radna mjesta. Uz 14 stalno zaposlenih, posao će od svibnja do kraja rujna u vodenom parku naći 120 sezonaca, kuhara, konobara, licenciranih spasitelja, električara, prodavača, spremačica i drugih radnika raznih struka. Na natječaj stiglo nekoliko stotina prijava iz svih dijelova Hrvatske.

Čak 58 tona čelika

I dok sezonci nestrpljivo čekaju da počnu zarađivati, završno uređenje i opremanje ugostiteljskih i drugih objekata, sportskih terena i "nevodenih" sadržaja primiče se kraju. Polovicom svibnja kompleks sa 17 adrenalinskih, zabavnih i opuštajućih atrakcija te atrakcija za djecu otvorit će vrata posjetiteljima. U jednom danu akvapark može primiti pet tisuća gostiju, kojima su na raspolaganju akvagani dužine jednog kilometra, među kojima je i najveći u Europi. Samo čelik za njegovu konstrukciju sagrađenu u Adriacinku teži 58 tona. Kroz akvapark vijuga i Lijena rijeka duga pola kilometra, uređena je plaža, sunčališta, bazeni s umjetnim valovima, tobogani. Sva će se voda grijati. U zemlji je ukopano oko 70 kilometara cijevi, a zahvaljujući sustavu pročišćavanja akvapark će ponovno koristiti više od 95 posto potrošene vode. 

>> Lorencin zadovoljan realizacijom projekta Aquapark Istralandia 

>> Aquapark Dalmacija u Dugopolju očekuje dnevno 5000 posjetitelja

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Avatar Point_of_view
    Point_of_view:

    Nije akvapark nego aqua-park ili aquapark. Kad ce te konacno shvatiti kako se tudjice pisu!?