Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šoping-meka

Najveća transakcija u nekretnine u RH: Prodano pola Arena centra

arena centar (1)
PIXSELL
12.01.2011.
u 12:15

Mađarski TriGranit i američki fond Heitman dogovorili su joint venture, zajedničko ulaganje, za vlasništvo nad najmodernijim hrvatskim trgovačko-zabavnim centrom.

Mađarski TriGranit Development Corporation prodao je pola Arena centra u Zagrebu velikom američkom fondu Heitman European Property Partners, a riječ je o najvećoj transakciji u nekretnine u povijesti Hrvatske, izvijestili su danas iz Trigranita.

– Ovo je najveća investicijska transakcija u nekretnine u Hrvatskoj do danas. Financijska sredstva osiguralo je istih šest banaka (Intesa Sanpaolo, Erste Group AG, Hypo Investment Bank AG, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino SpA., MKB Bank Zrt. and CIB Bank Zrt.) koje su sudjelovale u financiranju gradnje Arena centra – izjavio je Zsolt Szabó, glavni direktor za ulaganja tvrtke TriGranit Development Corporationa.

TriGranit i Heitman dogovorili su joint venture, odnosno zajedničko ulaganje, za vlasništvo nad najmodernijim hrvatskim trgovačko-zabavnim centrom Arena centrom. Svaki će imati 50% udjela u novoizgrađenom trgovačkom centru čijih je 60.000 četvornih metara podijeljeno u 220 dućana od kojih je 95% iznajmljeno. Transakcija uključuje i dva zemljišta za moguće buduće proširenje maloprodajnog centra i razvoj višenamjenskog prostora koji uključuje urede, stambene prostore i kongresni centar.

Arena centar u ponudi ima i zabavne sadržaje, hipermarket, a uskoro će imati prvo  IMAX kino u Europi. Arena centar nalazi se uza sportsku dvoranu Arenu Zagreb, najveći višenamjenski kompleks u jugoistočnoj Europi, u čiji je razvoj bio uključen TriGranit. Do sada je Trigranit u Arena centar uložio 350 milijuna eura.

– Dogovor o joint ventureu nad Arena centrom prati Heitmanov nedavno najavljeni joint venture trgovačkog centra "Galeria Malta" u Poznanu u Poljskoj. Sa 505 milijuna eura u kapitalnim obveznicama, HEPP IV četvrti je i najnoviji u nizu europskih investicijskih fondova s dodatnom vrijednosti kojima upravlja Heitman, a koji je aktivan u regiji od 1995. godine – kazao je Gordon Black, direktor Heitmanova europskog fonda za nekretnine.

Heitman je američki investicijski fond s 21 milijardom dolara imovine, koja je investirana u nekretnine u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Upravlja s nekretninama vrijednim 3,4 milijarde dolara u 15 europskih država.

– Joint venture Arena Centra pruža posebnu priliku za iskorištavanje hrvatske demografske osnove, koja je u procesu napretka, te ju priprema za ulazak u Europsku uniju s partnerom koji ima iskustvo na tržištu imovine srednje Europe – kazao je Rob Reiskin, pomoćni direktor Heitmanova europskog fonda za nekretnine.  

 

Ključne riječi

Komentara 62

OB
-obrisani-
05:04 13.01.2011.

DoktoreAmer, ti zivis u pripizdini, pi*de materine, ti i Amerika. Tebi je svaka druga rijec Amerika, kao da je Amerika sve na Svijetu Ako si Doktor, profesror ili nesto trece bar mozes sklepati dvije intelektualne,ovako ispadas budala najgore vrste

CI
cici14
08:41 13.01.2011.

re ladaniva i logika2010 Hvala na informacijama. Malo sam se zanio, oprostite, ali ti logika misli malo, na dobrom si tragu, jer nije sve tako jasno i jednostavno, iako si dobro pojednostavio, ali malo prokopaj dublje i ne onako kakoo bi drugi htjeli da ti misliš.

JS
ja sam gladan
23:29 12.01.2011.

cici mozak ti je u pici. Ne radi se o sportskoj dvorani, Areni Zagreb, već o Arena centru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije