Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSBC

Najveća europska banka razmatra preseljenje iz Londona

HSBC
Reuters/PIXSELL
24.04.2015.
u 14:40

Dioničari traže od Uprave HSBC-a da razmisli o povratku sjedišta u Hong Kong

Najveća europska banka, britanski HSBC, ispitat će mogućnost preseljenja svog sjedišta iz Velike Britanije, piše Reuters.

Objava je stigla dva tjedna prije britanskih izbora i predstavlja izazov za obje najveće stranke, Konzervativnu i Laburističku. Laburisti su najavili da će povećati poreze bankama ukoliko dođu na vlast dok konzervativci najavljuju referendum o britanskom članstvu u Europskoj uniji, a direktor HSBC-a Douglas Flint je kazao da bi to moglo izazvati ekonomsku nesigurnost.

Povratak u Hong Kong

Dioničari traže od Uprave HSBC-a da razmisli o povratku sjedišta  u Hong Kong zbog povećanja britanskog poreza za banke i drugih troškova te britanskih zakona u bankarskom sektoru.

- To je komplicirano pitanje i prerano je za reći koliko će ispitivanje te mogućnosti trajati i koji će biti zaključak - kazao je Flint i potvrdio da se mogućnost preseljenja razmatra.

>>U HSBC-u račune imali i John Malkovich, Joan Collins, Valentino Rossi...

>>Tužitelji otvorili istragu zbog sumnje na 'pranje novca' u banci HSBC

Komentara 1

JO
Jole1958
10:49 25.04.2015.

Preseli će u Švicarsku ali ne zbog poreza bankama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije