Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skriveni potencijali ekonomskog rasta

Najveća ekonomska sila svijeta su žene!

računalo
AFP
27.10.2009.
u 08:40

Žene bi na globalnoj razini trebale doseći zaradu od 18 bilijuna dolara do 2014. godine, što je rast od pet bilijuna u odnosu na danas, podaci su Svjetske banke.

Najveća ekonomska sila na svijetu nisu niti Kina, niti Indija već žene, piše CNN.

Žene bi na globalnoj razini trebale doseći zaradu od 18 bilijuna dolara do 2014. godine, što je rast od pet bilijuna u odnosu na danas, podaci su Svjetske banke. To je gotovo dvostruko od očekivanog BDP-a Kine i Indije zajedno.

Za tvrtke, rastuća ekonomska moć žena trebala bi biti prilika koju se ne smije propustiti, no prema studiji koju je globalno provela Boston Consulting Group, žene se u najboljem slučaju u tvrtkama osjećaju podcijenjeno, dok ih se u najgorem slučaju ignorira.

Žene koje su sudjelovale u istraživanju nadaju se kako će se, nakon što se vidi njihov potencijal i rezultati istraživanja, situacija promijeniti u njihovu korist.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
12:22 28.10.2009.

Stupidan članak kao i izvor od kud je uzet, pisac očito vidi žene samo kao predmet preko koje se zarađuje novac a ne kao ljudsko i sociološko biće koje ima svoje potrebe i ulogu u društvu ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije