Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP 50 UGLEDNIH

Najuglednija država na svijetu je Kanada, RH nema na popisu

kanada
AFP
28.09.2011.
u 08:52

Prema ovom istraživanju najučinkovitiju vladu ima Švicarska, a najrazvijeniju ekonomiju Japan

Prema rezultatima istraživanja Instituta za reputaciju iz New Yorka, najuglednija država na svijetu je Kanada. Pokazala su to ispitivanja provedena u 50 država svijeta u kojima je sudjelovalo više od 42.000 ispitanika.

Tri su glavna kriterija pri određivanju države s najvećim ugledom: razvijena ekonomija, ugodno životno okruženje i učinkovita vlada. Unutar ovih kriterija važnu ulogu imaju područja poput kvalitete života i sigurnosti okruženja u kojem se živi.

Kanadu, koja je po tim kriterijima osvojila prvo mjesto, slijede Švedska, Australija, Švicarska i Novi Zeland, a u prvih deset još su Norveška, Danska, Finska, Austrija i Nizozemska. Na posljednja tri mjesta od 50 navedenih država nalaze se Pakistan, Iran i Irak.

Prema ovom istraživanju najučinkovitiju vladu ima Švicarska, a najrazvijeniju ekonomiju Japan.

Hrvatske na navedenom popisu zemalja uopće nema.

Komentara 75

OB
-obrisani-
11:40 28.09.2011.

zašto su ugledni? zbog divljačke okupacije afganistana, ili ima i drugih razloga?

X2
xychhr-200
09:55 28.09.2011.

. Naravno da je Švicarska Vlada najučikovitija. Jedno, oni rade isklučivo u interesu naroda, a osim toga su sposobni i marljivi, a ne podobni kao lopine u RH. Na kraju treba reći i to... da u njihovoj Vladi - zaa razliku od gnjezda stršljenova u Hrvatskoj \"Vladi\" - radi samo 7 ljudi, od kojih je jedan predsjednik. Od to sedmoro četiri su žene.

DE
denderi
14:49 28.09.2011.

HDZ baca pjesak stoci sitnog zuba u oči kako su oni ugledna stranka no na sreću postoji svijet koji stoci sitnog zuba ispire oči da konačno stoka pogleda istini u oči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije