Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrinuti za budućnost

Najavljen novi prosvjed radnika Furnira iz Otoka

Furnir,Otok
Goran Ferbežar/PIXSELL
05.02.2015.
u 13:58

Iz gradske uprave Otoka navode kako je gradonačelnik dao punu podršku zahtjevima radnike ove tvrtke za nastavak proizvodnje

Nakon najava kako u ponedjeljak, 9. veljače, radnici tvrtke Furnir iz Otoka organiziraju novi prosvjed danas su predstavnici te tvrtke održali sastanak sa gradonačelnikom Otoka Josipom Šarićem.

Iz gradske uprave Otoka navode kako je Šarić dao punu podršku zahtjevima radnike ove tvrtke za nastavak proizvodnje, a osobito za hitno potpisivanje zadužnice od strane suvlasnika Joze Jovića kojom bi se omogućila kontinuirana nabavka hrastovih trupaca Hrvatskih šuma tijekom 2015. godine. Šarić je izrazio želju, kao znakom opetovane podrške, za osobnim sudjelovanjem u prosvjedu radnika koji se održava u ponedjeljak. Radnici Furnira su mirno prosvjedovali i na Badnjak prošle godine kada su se okupili pred vratima tvrtke kako bi iskazali zabrinutost za svoju budućnost.

Furnir zapošljava 110 radnika i najveća je tvrtka u Otoku. Prosječna plaća u tvrtki iznosi oko 3000 kuna. Tvrtka slovi kao najmodernija takva u ovom dijelu Europe koja je svojim proizvodima pokrivala gotovo cijelu EU. Da se nešto čudno događa u ovoj tvrci govori i to da je Furnir bio poznat kao uspješna tvrtka koja je 2013. godinu završila sa plusom od 34 milijuna kuna. Inače, suvlasnici Furnira, u omjeru 50-50 posto, su Jozo Jović i Bruno Alexandar Gantenbrink. Njih dvojica su jedan protiv drugoga podigli i više sudskih tužbi.

>>Prosvjedovali zbog straha da neće biti sirovine nakon kolektivnog godišnjeg odmora 

>>Stabla oraha kradu se noću i postaju furnir u Italiji
 

Komentara 1

K2
kritičar_2
09:25 08.02.2015.

To je Hrvatska stvarnost,u kojoj gospodarstvom se bave,uglavnom,kriminalci.Čast izuzetcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije