Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nadzorni odbor se osipa, država će postaviti svoje predstavnike

Dragutin Pavletić ostat će na poziciji do imenovanja novog člana NO-a, kako bi se mogle donijeti odluke oko pripreme za restrukturiranje
25. srpnja 2018. u 13:30 1 komentara 723 prikaza
uljanik
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Kompliciranje spašavanja Uljanika prati i osipanje članova u njegovom Nadzornom odboru. Najprije je u svibnju ostavku podnio sindikalac Rajko Kutlača, potom je istekao mandat Marku Pokrajcu koji je bio nominiran ispred Adrisa, a jučer je neopozivu ostavku podnio i Dragutin Pavletić, direktor Uljanik plovidbe.

Boris Miletić DAVOR IVANKOVIĆ Zar će Vlada dati u bezdan Uljanika po milijardu kuna za svaki od tri IDS-ova glasa?

Njegovo povlačenje navodno je neugodno iznenadilo predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossandu na sjednici NO-a u Puli održanoj prije dva dana. Formalno je Pavletićevu ostavku u objavi na Zagrebačkoj burzi Uprava obrazložila “otklanjanjem rizika” da se Uljanik d.d. i Uljanik plovidba percipiraju kao povezana društva.

Zanimljivo je, s druge strane, samo sudjelovanje Pavletića u NO-u s obzirom na to da ta tvrtka nema važan udio u vlasničkoj strukturi, dok s druge država, koja drži još uvijek više od 10 posto udjela i k tomu jamstvima prati gradnju brodova svih proteklih godina nije imala svog predstavnika.

uljanik
1 / 16
Mladen Klasić Spašavanje brodogradilišta Legenda hrvatske brodogradnje: 'Debeljak i Končar trebali bi se udružiti i razmjenjivati radnike'

U ime malih dioničara i sindikata u NO-u je trenutačno Đino Šverko, a predsjednica NO-a je Renata Kašnjar-Putar, članica uprave mirovinskog fonda PBZ Croatia osiguranje.

Budući da po zakonu o trgovačkim društvima Uljanik mora imati najmanje tri člana u NO-u, Pavletić će formalno ostati na poziciji do imenovanja novog člana NO-a, da bi se mogle donijeti hitne odluke oko pripreme za restrukturiranje Uljanika i ishođenja pozajmice za tekuću likvidnost, a njegov nasljednik trebao bi biti odabran na skupštini 31. kolovoza.

Uljanik plan restrukturiranja škvera: Država bi trebala platiti 350 milijuna eura Uljanikova duga

Očekuje se da tom prigodom i država postavi svoje predstavnike u NO Uljanika, što je prošli tjedan najavio i ministar gospodarstva Darko Horvat.

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

  • wwwcro:

    Jbt već 25 godina gamad krade od građana. Dosta je toga. Ako korumpirani suci i policija ništa neće poduzeti građani se trebaju složiti svi kao jedan i strpati tu komunističku SDP i HDZgamad u zatvore.