Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previranje

Nadzorni odbor se osipa, država će postaviti svoje predstavnike

uljanik
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
25.07.2018.
u 13:30

Dragutin Pavletić ostat će na poziciji do imenovanja novog člana NO-a, kako bi se mogle donijeti odluke oko pripreme za restrukturiranje

Kompliciranje spašavanja Uljanika prati i osipanje članova u njegovom Nadzornom odboru. Najprije je u svibnju ostavku podnio sindikalac Rajko Kutlača, potom je istekao mandat Marku Pokrajcu koji je bio nominiran ispred Adrisa, a jučer je neopozivu ostavku podnio i Dragutin Pavletić, direktor Uljanik plovidbe.

Njegovo povlačenje navodno je neugodno iznenadilo predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossandu na sjednici NO-a u Puli održanoj prije dva dana. Formalno je Pavletićevu ostavku u objavi na Zagrebačkoj burzi Uprava obrazložila “otklanjanjem rizika” da se Uljanik d.d. i Uljanik plovidba percipiraju kao povezana društva.

Zanimljivo je, s druge strane, samo sudjelovanje Pavletića u NO-u s obzirom na to da ta tvrtka nema važan udio u vlasničkoj strukturi, dok s druge država, koja drži još uvijek više od 10 posto udjela i k tomu jamstvima prati gradnju brodova svih proteklih godina nije imala svog predstavnika.

uljanik
1/16

U ime malih dioničara i sindikata u NO-u je trenutačno Đino Šverko, a predsjednica NO-a je Renata Kašnjar-Putar, članica uprave mirovinskog fonda PBZ Croatia osiguranje.

Budući da po zakonu o trgovačkim društvima Uljanik mora imati najmanje tri člana u NO-u, Pavletić će formalno ostati na poziciji do imenovanja novog člana NO-a, da bi se mogle donijeti hitne odluke oko pripreme za restrukturiranje Uljanika i ishođenja pozajmice za tekuću likvidnost, a njegov nasljednik trebao bi biti odabran na skupštini 31. kolovoza.

Očekuje se da tom prigodom i država postavi svoje predstavnike u NO Uljanika, što je prošli tjedan najavio i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Komentara 1

WW
wwwcro
22:57 25.07.2018.

Jbt već 25 godina gamad krade od građana. Dosta je toga. Ako korumpirani suci i policija ništa neće poduzeti građani se trebaju složiti svi kao jedan i strpati tu komunističku SDP i HDZgamad u zatvore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije