Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tri godine

Nacrt nagodbe Badela gotova stvar, tražbine iznose 340,678.707 kuna

Badel
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
28.12.2016.
u 08:00

Do kraja godine tvrtka mora dostaviti nacrt predstečajne nagodbe, usklađen s cijelim planom restrukturiranja, operativnog i financijskog

Utvrđuje se da je ukupan iznos utvrđenih tražbina 340,687.707 kuna, osporenih 846.661 kuna, te ukupan iznos prijavljenih tražbina od 333,091.934 kune, navodi Fina u rješenju za Badel 1862. Iznos osporenih tražbina ne prelazi 25% vrijednosti prijavljenih, čime su se stekli uvjeti za nastavak postupka, a s time u vezi Fina je objavila i zaključak pozivajući Badel 1862 da u roku od osam dana (od donošenja rješenja o utvrđivanju tražbina), dakle do kraja godine, dostavi izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja.

Riječ je o planu koji obuhvaća sve utvrđene tražbine prema Fini. Tvrtka je pozvana u istom roku dostaviti Nacrt predstečajne nagodbe, usklađen s Planom financijskog i operativnog restrukturiranja te obuhvatiti sve utvrđene tražbine. Protiv ove odluke nije dopuštena žalba.

Sudeći prema informaciji sa Zagrebačke burze, u kojoj Badel 1862 tvrdi da će poštovati obveze u okviru roka, uskoro će plan biti i objavljen. Navode da će se osigurati uspješno okončanje predstečaja i postizanje kapitalne adekvatnosti, kao uvjeta za osiguranje opstojnosti, dok će o prijedlogu odlučivati vjerovnici. Provodeći restrukturiranje iz programa koji je država kao većinski vlasnik usvojila u studenome 2013., u godinu i pol dana stabilizirano je poslovanje Badela 1862 – ispunjava obveze prema vjerovnicima, a u 2015. i 2016. iskazuje dobit iz poslovanja.

>> Badel u ruke Meteor grupi, ali zadnju riječ daju vjerovnici

>> 'Natječaj za Badel 1862 neće će ponoviti, prihvatit će se preporuka za Meteor grupu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije