Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Abu Dhabiju

Na poziv WFES-a Savez za energetiku Hrvatske će predstaviti GREEN MARK i sve njegove nositelje

croenergo.eu
croenergo.eu
12.11.2014.
u 13:12

Savez za energetiku Hrvatske danas je, osim potvrde o zajedničkom susretu s predstavnicima 20 vodećih investicijskih konzorcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), dobio i potvrdu kojom se poziva da predstavi GREEN MARK-a, sve njegove nositelje, ulogu oznake na gospodarskoj sceni te mogućnosti za transfer znanja i tehnologija kao i samog koncepta oznake.

"Vas i tvrtke-nositeljice GREEN MARK-a pozivamo da se pridružite World Future Energy Summit-u - globalnom susretu 30.000 kreatora politika i poslovnih ljudi iz ukupno 170 zemalja - koji odgovara na najvažnija pitanja i nedoumice vezane uz sektor čiste energije, energetske učinkovitosti i održivog vodnog gospodarstva. Uvjereni smo kako GREEN MARK u Republici Hrvatskoj znatno doprinosi rastu njezinog održivog gospodarstva. Iz tog razloga željeli bismo da nam predstavite oznaku, njezinu ulogu u gospodarstvu te mogućnosti njezine implementacije u naše poslovne procese. Posebno smo zainteresirani za razmjenu znanja i iskustava s hrvatskim tvrtkama, nositeljicama GREEN MARK-a, a radi dobivanja šire slike o pristupu hrvatske poslovne scene zelenom gospodarstvu u cijelosti", stoji u dijelu dopisa kojeg je danas zaprimio Savez za energetiku Hrvatske.

Iako je izrada kataloga hrvatskih nositelja GREEN MARK-a u 2014. godini dovršena u travnju te je iduće izdanje planirano za travanj 2015. godine, Savez za energetiku Hrvatske će radi dobivenog poziva od strane World Future Energy Summit-a učiniti iznimku i pripremiti novi trojezični katalog (hrvatski, engleski i arapski) u kojem će obuhvatiti sve nositelje oznake zaključno s 01.12.2014. godine! Kako biste podržali nastojanja Saveza za energetiku Hrvatske, pozivamo Vas da po posebnoj promotivnoj cijeni zakupite oglasni prostor (1/1 A4+3mm napusta, 1.500,00 HRK + PDV). Unos opisa tvrtki-nositeljica GREEN MARK-a je u potpunosti besplatan, kao i prijevod na engleski i arapski jezik, tisak, distribucija te predstavljanje nositelja oznake.

GREEN MARK je vodeća hrvatska oznaka za izvrsnost u zelenom gospodarstvu, a koja se dodjeljuje za usluge, proizvode ili tehnologije s izrazito izraženom komponentom održivosti. Oznaka se može dodijeliti za cjelokupno poslovanje pravnog subjekta ili za pojedinačne brendove. Prema podacima zaključno s 22.10.2014. u Hrvatskoj je ukupno 79 nositelja te oznake. Oznaka je tijekom 2012. godine dodijeljena za 14 subjekata, 2013. godine za 42 subjekta, a u periodu od 01.01. do 22.10.2014. za 23 subjekta. Analizirajući subjekte odnosno nositelje oznake prema njihovoj temeljnoj djelatnosti, zaključno s 22.05.2014., prvo mjesto zauzima prerađivačka industrija (16 nositelja), potom ju slijede stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti (15 nositelja) te djelatnosti trgovine na veliko i malo (7 nositelja). Četvrto mjesto dijele subjekti čija je temeljna djelatnost opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija (4 nositelja) te djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (4 nositelja). Nositelji oznake ističu kako ona ulijeva sigurnost njihovim klijentima te jamči da su ekološki i društveno osviještena tvrtka odnosno da rješenja koja razvijaju imaju i stvarne ekološke učinke.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u glavnom uredu Saveza za energetiku Hrvatske odnosno slanjem upita na tomislav.marjanovic@croenergo.eu ili pozivom na broj 01-6441-445

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije