Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje letova

Na domaćim zračnim lukama pao broj putnika, u Osijeku rast od 578%

Zračna luka Osijek
Davor Javorović/PIXSELL
28.04.2014.
u 17:00

Pad bilježe Zagreb, Split, Dubrovnik. Pula, Rijeka, Brač i Zadar, a rast samo osječki aerodrom i pristanište Mali Lošinj.

Hrvatske zračne luke ne mogu se pohvaliti dobrim statističkim podacima o broju putnika i operacijama zrakoplova u prva tri mjeseca ove godine. Kroz više od devet zračnih luka i aerodroma tako je u prva tri ovogodišnja mjeseca prošlo 556.232 putnika, što je 5,92 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine (591.205 putnika). Broj slijetanja i polijetanja zrakoplova pao je s lanjskih 12.277 za 5,95 posto, na 11.547.

Sve velike domaće zračne luke, pokazuju podaci Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, bilježe pad broja putnika – Zračna luka Zagreb 2,28 posto, Split 8,82 posto te Dubrovnik 21,87 posto. U pulskoj zračnoj luci smanjen je broj putnika 14,13 posto, u zadarskoj 40,49 posto, riječkoj 82,51 posto, a preko bračkog aerodroma prošlo je 73,33 posto manje putnika.

Osječki aerodrom ostvario rast od 578%

Zračna luka Osijek bilježi golemo povećanje broja putnika – čak 578.87 posto, a Zračno pristanište Mali Lošinj 34,64 posto. Broj putnika na osječkom aerodromu u prva tri ovogodišnja mjeseca porastao je s prošlogodišnjih 71 na ovogodišnjih 482 i to zbog uvođenja linije Zagreb – Osijek. Uvođenjem linije iz slavonske metropole za London, koju je početkom travnja pokrenula niskobudžetna aviokompanija Ryanair, broj putnika sigurno će još rasti.

Pad broja putnika i operacija zrakoplova na zagrebačkom aerodromu posljedica je ukidanja nekih linija Croatia Airlinesa zbog programa restrukturiranja. Novi francuski koncesionari na Plesu još nisu uspjeli nadoknaditi taj pad i privući nove aviokompanije da lete za Zagreb pa će vrlo teško biti ostvariva njihova najava o rastu od osam posto putnika u ovoj godini. Najveći hrvatski aerodrom bilježi i pad broja operacija zrakoplova od osam posto u prva tri mjeseca ove godine.

>>Na hrvatskim aerodromima manje putnika, no Osijek ima rast od 725%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije