Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Na američkim i europskim burzama u utorak rasle cijene dionica

burza, NY
Pixell
07.07.2010.
u 08:33

Najveći gubitnik dana bio je trgovački sektor jer su analitičari smanjili cijene dionica nekih trgovačkih centara. Najveći pak dobitnik bio je bankarski sektor, a i u naftnom su sektoru porasle cijene dionica.

Cijene dionica na Wall Streetu u utorak su blago porasle, Dow Jones porastao je 0,59 posto na 9743 boda, S&P 0,54 posto na 1028 bodova te Nasdaq 0,1 posto na 2093 boda. Optimistični početak trgovanja u utorak je do kraja dana ipak splasnuo zbog novih podataka koji pokazuju kako se američko gospodarstvo ipak ne oporavlja tempom koji se predviđao.

Čak 1532 dionice su izgubile na vrijednosti na newyorškoj burzi, dok ih je 1488 dobilo na vrijednosti. Najveći gubitnik dana bio je trgovački sektor jer su analitičari smanjili cijene dionica nekih trgovačkih centara. Najveći pak dobitnik bio je bankarski sektor, a i u naftnom su sektoru porasle cijene dionica.

Snažan rast zabilježile su i cijene dionica na europskim burzama, londonski indeks FTSE porastao je 2,93 posto na 4965 bodova, frankfurtski DAX 2,15 posto na 5940 bodova, a pariški CAC 2,73 posto na 3423 boda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije