Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

N1 zainteresiran za zemaljsku koncesiju

TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. te zahvaljujući suradnji 150 profesionalnih televizijskih i web novinara proizvodi informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj, ali pruža pravovremene i točne informacije s lica mjesta.
02. travnja 2021. u 16:02 2 komentara 599 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Direktor Adria Newsa, nakladnika TV N1, Tihomir Ladišić uputio je u petak Agenciji za elektroničke medije (AEM) iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija.

OTVARANJE TVRTKE Nakon kritika suosnivača Nanobita, oglasila se i Fina: Nije potrebno posjetiti niti jedan šalter!

Adria news d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, kao društvo sa značajnim iskustvom u proizvodnji medijskih sadržaja i programa za potrebe pružatelja medijske usluge TV N1, zainteresiran je da u budućnosti postane nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu, kaže se u dopisu upućenom AEM-u.

TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. te zahvaljujući suradnji 150 profesionalnih televizijskih i web novinara proizvodi informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj, ali pruža pravovremene i točne informacije s lica mjesta.

“Dugogodišnji trud i predanost prepoznati su kod hrvatskih gledatelja i šire, te se kao logičan korak nameće potreba za daljnjim razvojem putem dodjele zemaljske frekvencije na teritoriju Republike Hrvatske”, stoji u dopisu AEM-u.

Također se navodi da je, prema rezultatima mjerenja, N1 televizija najgledaniji televizijski kanal kroz cijeli dan od svih nezemaljskih televizijskih kanala.

Alan Sumina HRVATSKI PODUZETNIK Osnivač Nanobita zgrožen hrvatskom birokracijom: 'Želim otvoriti firmu, a idem po šalterima i tražim pečate'

“Slijedom navedenog, a posebno imajući u vidu bogato iskustvo u proizvodnji programa i velikom broju profesionalaca koji u tome sudjeluju, te potrebu da od produkcijskog centra postanemo pružatelj medijske usluge punog kapaciteta, uz prethodno ispunjavanje svih uvjeta koji su propisani važećim zakonodavstvom, ovim putem iskazujemo interes za slobodne zemaljske FTA (Free-to-air, nekodirano zemaljsko odašiljanje) frekvencije za teritorij Republike Hrvatske”, stoji u dopisu.

Pozivajući se na odredbe Zakona o elektroničkim medijima, nakladnik N1 poziva AEM da provede pripremne radnje za natječaj za dodjelu koncesije te da objave obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija na tehničkoj podlozi koju utvrđuje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije.

VIDEO: Jeftini letovi Ryanairom u lipnju kreću i iz Zagreba u 12 europskih destinacija!

Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
    Anemija_talasemijaEU-bekrija:

    Sorosevci povedite svoje slugane i novinare ispale iz kumrovacke skole , nazad u Ameriku pa tamo neobjektivno izvjestavajte i lazite sami sebe , fake news powered by Fake news network , FNN

  • Avatar Equilibrium
    Equilibrium:

    A kako ćemo mi koji smo na izdajničkoj kablovskoj A1 gledati N1 ako dobiju nacionalnu koncesiju?