Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mudrinić: Bez promjene porezne politike čeka nas kataklizma

Ivica Mudrinić
Boris Ščitar
22.02.2010.
u 20:23

Mudrinić smatra kako je na Vladi da što hitnije provede reforme koje će skinuti opterećenje i s gospodarstva i s građana te da te reforme moraju već ove godine rezultirati ukidanjem kriznih poreza.

Ovakva je razina razina javne potrošnje neodrživa s razinom ekonomije kakvu imamo, i poduzetnici više nemaju novca za financiranje ovako skupe države, rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a u razgovoru za Novu TV.

Rekao je i kako smo već udarili u santu leda, no još nismo do kraja potonuli, što ne znači da nećemo ako Vlada hitno ne promijeni smjer dosadašnje porezne politike, te kako se nada da oni koji vode Vladu vide ozbiljnost problema i razmišljaju o tome kako ga riješiti.

- Ovakva razina poreznih opterećenja na poduzetnike ne samo da uzrokuje nekonkurentnost na tržištu nego će rezultirati novim smanjenjem broja radnih mjesta - poručuje Mudrinić i dodaje kako od Vlade očekuje novi iskorak i to što je prije moguće, inače se nećemo spasiti od kataklizme koja nam prijeti.

Mudrinić smatra kako je na Vladi da što hitnije provede reforme koje će skinuti opterećenje i s gospodarstva i s građana te da te reforme moraju već ove godine rezultirati ukidanjem kriznih poreza.

- Ako do toga ne dođe, ako ostanu na snazi krizni porez i ova stopa PDV-a, onda možemo očekivati uvođenje i novih poreza i još veće povećanje stope PDV-a jer će država morati odnekud financirati vlastitu potrošnju i namaknuti proračunska sredstva - zaključuje Mudrinić.

Komentara 24

OB
-obrisani-
21:03 22.02.2010.

koji je to smrad pa dali znate da hrvatska ima jedan od najmanjih poreza na dobit u europi to vam ovaj smrad neče kazati čista demagogija i fore da se ukine 50% poreza mislite da bi se šta otvorilo bi kurac tko ima dobar proizvod taj če ga prodati ali mi imamo samo uvoz izvoz i tko vam je kriv

OP
opcija
22:29 22.02.2010.

Odnosno ne razumijem kako se ova kapitalno-političko-medijska kasta ne boji bunta naroda, onada nema lijevice, nema desnice, svi ste u istom košu, lavinu nemožete kontrolirati.

OB
-obrisani-
20:33 22.02.2010.

Mnogi će se uhvatiti za visinu Mudrinićeve plaće i njegov autoritet kojim potkrepljuje svoje stavove. Bitnije od toga jest je li ovaj njegov poziv ispravan ili ne. Jesmo li na \"putu za Katmandu\" i imamo li volje probuditi se. Svatko od nas zna kako mu je. Bez dociranja sa strane. Tko ne vjeruje kako je drugima, nek posjeti prekapacitirane trgovačke centre u kojima je više dućana nego ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije