Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Mršić: Želimo postati globalna kompanija pa ulažemo u znanje

Glavni cilj konferencije bio je promicanje izvrsnosti i inovativnosti u korištenju novih tehnologija u korporativnom okruženju
14. listopada 2013. u 07:46 0 komentara 100 prikaza
'Koprivnica, 11.10.13. - Podravka u suradnji s domacim i stranim partnerima iz poslovne i akademske zajednice organizirala je drugu godinu zaredom poslovnu konferenciju o primjeni e-ucenja u korporati
Foto: 'STR-9435/HaloPix/PIXSELL'

U sjedištu koprivničke prehrambene kompanije Podravke održana je druga po redu međunarodna konferencija "Znanje u fokusu" o e-učenju u poslovnom okruženju. Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci iz Hrvatske i Francuske, Izraela, Velike Britanije i Poljske, a održan je niz predavanja i radionica.

U 19 zemalja

Konferencija je namijenjena menadžerima iz područja ljudskih resursa, organizatorima i voditeljima edukacije u organizacijama, voditeljima e-learning projekata u organizacijama, menadžerima i stručnjacima iz područja upravljanja znanjem, IT stručnjacima koji rade na podršci upravljanju znanjem te svima zainteresiranima koji se na bilo koji način bave e-learningom u svojim organizacijama. Predavanja su održali i šef Podravkine uprave, ujedno i domaćin konferencije, Zvonimir Mršić i glavni čovjek Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić.

– Podravka još nije planetarna, globalna kompanija, što želimo da postane jer samo takve kompanije imaju izgleda u budućnosti biti dovoljno uspješne, ali je multinacionalna, imamo predstavništva u 19 zemalja. Valja istaknuti da su nam konkurenti u svim tim zemljama globalne kompanije. Temelj rasta Podravke je učenje i razvoj i zato ulažemo znatna sredstava u razvoj vlastitih kadrova – istaknuo je Mršić dodavši da su, među ostalim, pokrenuli vlastiti interni program dijeljenja znanja među zaposlenicima. Mudrinić je održao prezentaciju na temu "Znanje – resurs koji se ne troši". Svoje obraćanje zaključio je riječima da je danas za postizanje snažnije konkurentnosti ključno pronaći, preuzeti i primijeniti znanje iz bilo kojeg teritorijalnog područja što je zapravo informatizacija i omogućila uklanjanjem prostornih barijera u transferu znanja.

Promicanje izvrsnosti

Glavni cilj konferencije bio je promicanje izvrsnosti i inovativnosti u korištenju novih tehnologija u korporativnom okruženju. U uvodnom dijelu konferencije dodijeljene su i stipendije Zaklade "Prof. Zlata Bartl". Dobili su ih Antonija Bralić, studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu, i Goran Popović sa zagrebačkog FER-a. Njihovi e-learning radovi ocijenjeni su najboljima, a za nagradu im je pripalo po 17.500 kuna. Po 5000 kuna za kvalitetne radove i doprinos konferenciji dobili su i studenti Petra Zorić, Iva Ivanković, Leopold Tikvić i Leona Kadijević. Svim nagrađenim studentima dodijeljeni su mentori pod čijim će vodstvom realizirati svoj koncept te ga prezentirati nagodinu na trećoj konferenciji u Podravki.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.