Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske ceste:

Za gradnju dvije ponude, most do Čiova mora biti gotov do 15. lipnja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.08.2017.
u 07:00

Vrijednost ponude Poduzeća za ceste Split i Strabaga 119,8 milijuna kuna, a Pomgrada, Zagreb montaže i Đure Đakovića 113,5 milijuna kuna

Za gradnju mosta kopno – otok Čiovo Hrvatskim cestama stigle su dvije ponude zajednice ponuditelja – Poduzeća za ceste Split i Strabaga te Pomgrada, Zagreb montaže i Đuro Đaković Grupe, koje će se u najbržem roku evaluirati te donijeti odluka o odabiru izvođača radova, doznaje se u utorak iz Hrvatskih cesta.

Glasnogovornica HC-a Tamara Pajić istaknula je da je vrijednost ponude zajednice ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabaga 119,8 milijuna kuna (bez PDV-a), a Pomgrada, Zagreb montaže i Đuro Đaković Grupe 113,5 milijuna kuna (bez PDV-a), pri čemu ističe da su obje ponude stigle s jamstvima i troškovnicima.

– Zbog velike prometne važnosti tog mosta za Trogir i okolicu te Dalmaciju, most mora biti u prometu do početka turističke sezone 2018., pri čemu se u Hrvatskim cestama vodimo datumom 15. lipnja – poručuje Pajić.

Hrvatske su ceste krajem ožujka ove godine raskinule ugovor s tvrtkom Viadukt o građenju mosta zbog kašnjenja i problema u kojima se našla ta zagrebačka građevinska tvrtka. Krajem ožujka iz HC-a su kazali i da je do tada bilo realizirano 57 posto radova te da će nakon odabira novog izvođača nastojati krenuti u radove punom žestinom.

Komentara 2

IV
IvicaKerempuh
08:12 30.08.2017.

Zivi bili pa vidjeli.... :-)

VI
Vito
09:12 30.08.2017.

evaluirati ??? __ Rječnik stranih riječi nema te riječi, ali ima -évaluation (francuska riječ)= određivanje vrijednosti, ocjena, procjena. odrediti vrijednost, ocijeniti, procijeniti. __ evaluirati = 10 znakova --- ocijeniti = 9 znakova __ Zašto se ne koristi hrvatska riječ??? __ 119,8 milijuna kuna ... 113,5 milijuna kuna __ ????????? Zašto se ne poštuje hrvatski službeni jezik??? __ Zašto ili bolje napisati za što je "Večenji list" u nedjelju poklonio čitateljima Hrvatsku gramatiku??? --- Zašto ili bolje napisati za što je "Večenji list" u ponedjeljak poklonio čitateljima Hrvatski pravopis??? __ Već u srijedu, samo dva dana nakon poklanjanja knjižica u kojima su savjeti kako pisati pravilno, nepotpisano članak pokazuje čistu nepismenost vlastitih novinara. __ Navodno se borimo za pismenost i obrazovanje, a onda po medijima moramo čitati (ne moramo, ali smo "silom prilika" prisiljeni) nepismene i neškolovane nepravilno napisane tekstove od navodno akademski obrazovanih "novinara" __ Žalosno je što je "Večernji list" 2005.g. objavio i knjižicu - priručnik autorice Maje Matković - "Ah, taj Hrvatski!", jezični savjetnik za svakoga, a njegovi novinariga se ne pridržavaju. __ Na stranici 84 tog priručnika piše: Pravilno je pisati 119.800.000 ... 113.500.000 kuna, ili stodevetnestmilijuna osamsto tisuća ... stotrinaest milijuna kuna, a ne potrpati u isti koš brojke i slova kao u ovom članku. __ Gdje je glavni urednik učio hrvatski jezik, govor i pismo kad dopušta nepismenost???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije